Ιταλία: Φωτιά σε λεωφορείο από έκρηξης ελαστικού στο κέντρο της Ρώμης

Λεωφορείο πήρε φωτιά νωρίτερα σήμερα Τρίτη 8-5-2018 εξαιτίας έκρηξης ελαστικού του στον κεντρικό δρόμο της Ρώμης Βία Ντελ Τριτόνε. Μια γυναίκα που επέβαινε στο δημόσιο μέσο μεταφοράς, μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, αλλά η γενικότερη κατάσταση της υγείας της δεν προκαλεί ανησυχία.

Σύννεφο πυκνού μαύρου καπνού είναι ορατό από πολλά κεντρικά σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας και οι φλόγες επεκτάθηκαν σε διπλανό κτήριο. Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστών επέτρεψε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, καθοριστικά ήταν τα αντανακλαστικά του οδηγού του λεωφορείου, ο οποίος βοήθησε όλους τους επιβάτες να κατέβουν αμέσως.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο βρισκόταν σε λειτουργία εδώ και 15 χρόνια και , όπως τονίζει η ίδια η εταιρία των δημοτικών λεωφορείων της Ρώμης, η Atac, τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων, που οφείλονται στην παρωχημένη τεχνολογία των μέσων μεταφοράς της.

Οικονομικές δυσκολίες (κυρίως το τεράστιο χρέους του δήμου) δεν επιτρέπουν, στην φάση αυτή, την αγορά μεγάλου αριθμό καινούριων λεωφορείων.