Κέρκυρα: Άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος για τους Αγίους Δέκα

φωτογραφία αρχείου

Ανοιξε, μετά από πολύωρη προσπάθεια ο επαρχιακός δρόμος για τους Αγίους Δέκα, από την κατολίσθηση που υπέστη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί, από το βράδυ της Δευτέρας 13/11/2017.

Από νωρίς το πρωί στο σημείο του επαρχιακού δρόμου, βρέθηκαν συνεργεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του δήμου Κέρκυρας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον δρόμο από τους βράχους και τα χώματα, αλλά και τους κορμούς δέντρων που μετέφεραν στο οδικό δίκτυο, οι δυνατοί άνεμοι και απέκλεισαν το χωριό.

Η πρόσβαση από και προς το χωριό, ‘Αγιοι Δέκα, ήταν αδύνατη για όλα τα οχήματα, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «αυτή την ώρα η διέλευση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα». Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στο νησί για αυτό ο κ. Γεωργακόπουλος συνιστά «την προσοχή όλων των οδηγών», ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στο Ιόνιο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι δυνατές βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στα επαρχιακά δίκτυα και χρειάστηκε η επέμβαση  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε πολλές περιπτώσεις, για μετακίνηση και κοπές δέντρων, με πιο σοβαρή, την κατολίσθηση στο δρόμο για τους Αγίους Δέκα».

Προβλήματα από την έντονη νεροποντή αντιμετωπίζουν και κεντρικοί δρόμοι του νησιού, ακόμη και στην πόλη της Κέρκυρας, ενώ έγιναν αρκετές  επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία.

«Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε επιπλέον δυσμενείς καταστάσεις λόγω του καιρού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος.
Την ίδια ώρα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στον επαρχιακό δρόμο παράκτια του Ποταμού, του ποταμιού που διασχίζει την Κέρκυρα, και σε αρκετά σημεία έχει ξεπεράσει τα όρια της στάθμης του, ενώ στο πέρασμά του παρασέρνει δέντρα και φερτές ύλες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται, ενώ δυνατοί άνεμοι πνέουν σε όλο το νησί. Μέχρι αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.