Καθυστερήσεις στα δρομολόγια σε προαστιακό και μετρό λόγω… ζέστης (upd)

Τροποποιήσεις και καθυστερήσεις υπήρξαν σήμερα Παρασκευή 6-7-2018 στα δρομολόγια του προαστιακού και του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο αφού λόγω των έντονων θερμοκρασιακών φαινομένων δημιουργήθηκε πρόβλημα στην γραμμή της υποδομής.

Η αποκατάσταση της βλάβης γίνεται από συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αλλαγή τροχιάς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας τα δρομολόγια του Μετρό θα εξυπηρετούνται από τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στη διαδρομή Σ.Σ. Πλακεντίας (σταθμός μετεπιβίβασης ) έως το Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, η κυκλοφορία των συρμών του μετρό προς το αεροδρόμιο θα γίνεται μετά εμποδίων, αφού οι επιβάτες του θα πρέπει να μετεπιβιβάζονται στον Προαστιακό στους σταθμούς Δ. Πλακεντίας και Νερατζιώτισσας, (με το ίδιο εισιτήριο) για να μεταβούν στον προορισμό τους.

Τα προβλήματα, καθυστερήσεις – τροποποιήσεις στα δρομολόγια προαστιακού και μετρό ξεκίνησαν από το πρωί λόγω μη αλλαγής τροχιάς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας», εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, συμφωνα με ανακοίνωσή του ΟΣΕ.

Όπως ενημέρωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια του Μετρό, στη διαδρομή Σ.Σ. Πλακεντίας (σταθμός μετεπιβίβασης) έως το αεροδρόμιο κι αντίστροφα, θα εξυπηρετούνται από τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, με την εταιρεία προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό, να δρομολογεί έναν επιπλέον συρμό ανά ώρα, μεταξύ Νερατζιώτισσας (αναχώρηση ΧΧ:55) και Αεροδρομίου (αναχώρηση ΧΧ:30) μέχρι και τη λήξη του ωραρίου στις 23:30.

Πρακτικά, το Αεροδρόμιο εξυπηρετείται με τρία δρομολόγια την ώρα, με το τελευταίο δρομολόγιο να διέρχεται από Πλακεντίας, με κατεύθυνση το Αεροδρόμιο, στις 23:03 και να αναχωρεί από το Αεροδρόμιο, με τελικό προορισμό την Αθήνα (ΣΣ Λαρίσης) στις 23:30.