Με καλό καιρό το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Κυριακή 4-2-2018

Σύμμαχος των πολιτών που θα παραβρεθούν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα της Κυριακής 4-2-2018 θα είναι ο καιρός. Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Κυριακής 4-2-2018 προβλέπεται να είναι καλός με τη θερμοκρασία περίπου στους 17 βαθμούς κελσίου, ενώ δεν περιμένουμε βροχές κατά τις μεσημεριανές ώρες. Μια πολύ μικρή βροχή τις πρωινές ώρες της Κυριακής και στη συνέχεια λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι, γεγονός που αναμένεται να ευνοήσει τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Να σημειωθεί ότι μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη νύχτα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες που η έντασή τους στα πελάγη θα φτάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 3-2-2018 θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιθανόν να επηρεαστούν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή 4-2-2018, αναμένεται να επηρεαστούν μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η δυτική και η βόρεια Πελοπόννησος, η δυτική και η κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Έως το βράδυ της Κυριακής είναι πιθανόν να επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, ενώ από το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.