Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχονται μελτέμια

Ενώ ο Αύγουστος φεύγει φθινοπωρινός, ο Σεπτέμβριος πλησιάζει με καλοκαιρινές προδιαγραφές αλλά και με μελτέμι αναφέρει ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Παρά την φθινοπωρινή παρένθεση των τελευταίων ημερών του Αυγούστου, ο Σεπτέμβριος μας έρχεται με καλοκαιρινές προδιαγραφές, όπως είπε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο, 104,9 FM», ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός. Ο γνωστός μετεωρολόγος υπογράμμισε ότι η κακοκαιρία η οποία εκδηλώνεται με έντονα φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, υποχωρεί σταδιακά.

« Είναι η πρώτη φθινοπωρινή κρούση με γενικευμένες βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Καλύτερη είναι μέχρι στιγμής η εικόνα στα νησιά και τη Δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα, Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη Θεσσαλία, Σποράδες. Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής όπως και στην Πελοπόννησο έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες να συνοδεύονται ενδεχομένως από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, την ώρα των φαινομένων» σχολίασε ο κ. Αρνιακός και επισήμανε ότι « ο καιρός βελτιώνεται από το απόγευμα και μετά. Αυτή η κακοκαιρία βρίσκεται σε αποδρομή. Αύριο περιμένουμε ηλιοφάνεια πια σε ολόκληρη τη χώρα, και μόνο στη Βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν κάποια υπολείμματα από τοπικές μπόρες μέχρι το μεσημέρι».

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχονται μελτέμια

«Ένα άλλο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας είναι ότι έπεσε αισθητά ο υδράργυρος. Περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Αρνιακός.

«Ενώ ο Αύγουστος φεύγει φθινοπωρινός, ο Σεπτέμβριος πλησιάζει με καλοκαιρινές προδιαγραφές αλλά και με μελτέμι που θα φτάσει τα 7, δεν αποκλείεται ακόμη και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο».