Καιρός πρόγνωση: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο 3 και 4-2-2018

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες που η έντασή τους στα πελάγη θα φτάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 3-2-2018 θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πιθανόν να επηρεαστούν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή 4-2-2018, αναμένεται να επηρεαστούν μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η δυτική και η βόρεια Πελοπόννησος, η δυτική και η κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Έως το βράδυ της Κυριακής είναι πιθανόν να επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, ενώ από το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μ ένταση 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανόν βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειοδυτικότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νοτιά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένταση 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.