ΥπΟικ: Καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας 2019

Το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αυτή τη στιγμή, αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης 8 Μαϊου ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1 τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με την Αξία του Οχήματος.

Ο κ. Μαυραγάνης έκανε λόγο για «αλλαγμένα Τέλη Κυκλοφορίας από το 2019», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα είναι ανάλογα με την Αξία του Οχήματος και βεβαίως θα λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».
Ευθύνες στους δήμους επέρριψε ο υφυπουργός Μεταφορών

Όσον αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι πάνω από 436.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα λάβουν από την Τρίτη, μέσω Taxisnet, τις ειδοποιήσεις για τα πρόστιμα. Έκανε λόγο πάντως για μείωση του συνολικού αριθμού τους επισημαίνοντας ότι «πέρυσι τέτοια εποχή ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ανέρχονταν σε 1,2 εκατομμύρια οχήματα. Τώρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά περίπου 800.000 οχήματα».

Ερωτηθείς για πιθανά λάθη, ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε πως «έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο καθώς στο σύστημα εμφανίζονται πλέον όλα τα ανασφάλιστα οχήματα μέσω διασύνδεσης όλων των συστημάτων». Όσον αφορά τα οχήματα που έχουν κλαπεί και δεν έχουν δηλωθεί στις Αρχές, οι ιδιοκτήτες τους «θα πρέπει να προσκομίσουν το έγγραφο της Αστυνομίας στις Διευθύνσεις Μεταφορών ή στην Εφορία ώστε να γλιτώσουν από τα πρόστιμα».

«Διασύνδεση υπάρχει για όλες τις περιπτώσεις μετά το 2008 οπότε αν κάποια περίπτωση αφορά πριν την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να προσκομίσουν τα έγγραφο της Αστυνομίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Μεταφορών.