Καμμένος: Είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία από το 1974

Για ακήρυχτο πόλεμο στο Aιγαίο από το 1974 έως σήμερα έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από το Τατόι όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην σχολή Ικάρων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον όρο «ακήρυχτος πόλεμος», ο υπουργός διευκρίνισε ότι «όταν έχουμε νεκρούς ήρωες, οι οποίοι πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται ασκούνται αλλά και ουσιαστικά πετούν οι πιλότοι διαφυλάσσοντας την εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις, αυτές είναι ενέργειες οι οποίες συναντώνται μόνο σε πόλεμο ή σε συνθήκες πολέμου».

Και τόνισε: «Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει από το 1974 όταν αποφάσισε η Τουρκία να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας να αναχαιτίζουμε ότι μπαίνει στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και η τελευταία προσγείωση να είναι δική μας».

Προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία, αναχαιτίζουμε ότι μπαίνει στον Εθνικό Εναεριο Χώρο

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην σχολή Ικάρων.

«Το συνέδριο συμπίπτει με την εβδομάδα πένθους για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της απώλειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε μαχόμενος υπέρ πίστεως και πατρίδος εν καιρώ ειρήνης, όπως οι ήρωες Ηλιάκης, Σιαλμάς, και άλλοι ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας» τόνισε ο ΥΕΘΑ.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για την μετατροπή της 124 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος της Καλαμάτας στο μεγαλύτερο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης της Ευρώπης. «Η Ελλάδα με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αλλά και των επιτελείων μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μεγάλο αεροπορικό κέντρο. Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη και παράλληλα γίνονται όλες οι ενέργειες που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν προκειμένου να διευκολυνθεί και η Γενική Αεροπορία. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλόριντα για την Γενική Αεροπορία. Ήδη υπάρχουν πολλά αιτήματα από χώρες της Μέσης Ανατολής και τις Πολεμικές τους Αεροπορίες να εκπαιδεύονται εδώ πιλότοι και τεχνικό προσωπικό» είπε.