Φ. Καραβίας: Η Eurobank εξετάζει την έκδοση καλυμμένου ομολόγου

«Εξετάζουμε την έκδοση ενός ακόμη καλυμμένου ή senior ομολόγου κατά τη διάρκεια του 2018», ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας. Μία νέα έκδοση θα μπορούσε να ανέλθει έως τα 500 εκατ. ευρώ αλλά με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πίεση θα εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές προτού λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις, πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ.Καραβίας κάθε κίνηση γίνεται υπό το πρίσμα των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές με τις εξωτερικές προκλήσεις που δέχονται. Επισήμανε ότι τα πρόσφατα τεστ αντοχής έδειξαν ότι η Eurobank καθώς και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες δεν υπολείπονται κεφαλαίων και δεν έχουν ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η σκληρότερη εργασία που έχουν οι ελληνικές τράπεζες είναι να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ειναι δική μας ευθύνη να αποδείξουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είπε ο κ.Καραβίας.

Η Eurobank προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου Tier 2, ύψους 950 εκατ. ευρώ το 2017 και εξετάζει τώρα «τη δυνατότητα να αντικαταστήσει σταδιακά το υφιστάμενο ομόλογο μέσω έκδοσης νέου ομολογιακού δανείου Tier 2 ύψους 250 εκατ. ευρώ, αλλά και πάλι χωρίς να βιαζόμαστε», δήλωσε ο κ. Φ. Καραβίας.