Κατασκευή του δρόμου για Λευκάδα, τέλος Μαΐου το τμήμα Αντιρρίου-Κλόκοβας

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή και η αναβάθμιση του δρόμου που συνδέει την Αιτωλοακαρνανία με την Λευκάδα, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Οι εργασίες θα γίνουν σε δύο τμήματα, δηλαδή από τη Βόνιτσα μέχρι και την είσοδο της Λευκάδας, μήκους 16 χιλιομέτρων και από το Άκτιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, μήκους πέντε χιλιομέτρων.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «θέτουμε προτεραιότητες και ιδίως για τα μεγάλα οδικά δίκτυα, ώστε να ενισχύσουμε την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας που κινούνται στους δρόμους αυτούς».

Επίσης, τόνισε ότι «αυτό το έργο επιβάλλεται ιδίως λόγω του μεγάλου όγκου τουριστών που χρησιμοποιούν αυτές τις οδικές αρτηρίες από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου και το νησί της Λευκάδας».

Να σημειωθεί ότι πριν από το τέλος του Μαΐου θα δοθούν σε κυκλοφορία τα πρώτα 11 χλμ. της Ιονίας Οδού, το τμήμα Αντιρρίου-Κλόκοβας. Πρόκειται για ένα κρίσιμο τμήμα, αφού με την παράδοσή τους οι οδηγοί θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους 102 χλμ. αυτοκινητοδρόμου, από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία. Στα μέσα με τέλη Ιουνίου αναμένεται η παράδοση του επόμενου τμήματος (Αμφιλοχία – Σελλάδες Αρτας, 102ο -129ο χλμ.) και στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ακολουθήσει το τελευταίο τμήμα η σύνδεση με την Εγνατία Οδό, (Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία οδός, 182ο- 198ο χλμ.).