Τραγωδία στο Καϊμάκτσαλαν – Νεκροί οι δύο ορειβάτες (upd)

Τραγωδία στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν), Αγίου Αθανασίου Πέλλας. Νεκροί εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής 11-2-2018 μετά από πολύωρη επιχείρηση της πυροσβετικής οι δύο ορειβάτες από την ΠΓΔΜ που είχαν χαθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου. Η επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης των δύο ατόμων στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) ξεκίνησε από τις 2:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 10-2-2018.

Μετά από ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίοι σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων, μέχρι το πρωί της Κυριακής δεν είχαν καταφέρει να έχουν οπτική επαφή με τους ανθρώπους που αναζητούν, τελικά οι δύο τουρίστες από τα Σκόπια βρέθηκαν νεκροί. Πιθανότατα από το τσουχτερό κρύο. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους είχε γίνει στις 8 το βράδυ του Σαββάτου.

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν πριν από μία ώρα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ ο άνδρας και η γυναίκα οι οποίοι αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Μετά από ολονύκτιες έρευνες οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν στο σημείο, μία χαράδρα 10- 15 μέτρων περίπου και να βρουν τους δύο αγνοούμενους. Όπως ανέφερε ο Διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πουλτίδης,

Τα δύο άτομα βρίσκονται σε απόσταση 30 μέτρων, το ένα από το άλλο. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση ανάσυρσης. Σύμφωνα με τον κ. Πουλτίδη πιθανότατα τα δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Στην περιοχή που τους έχουν υποδείξει ότι πιθανότατα βρίσκεται το ανδρόγυνο, επιχειρούν δεκαπέντε πυροσβέστες από τις υπηρεσίες Έδεσσας και Αριδαίας, όπως και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ. Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους καθώς επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοθύελλα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις έρευνες συμμετέχουν και δύο άτομα από το χιονοδρομικό κέντρο οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το βουνό.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, πρόκειται μάλλον για ανδρόγυνο από τη γειτονική πΓΔΜ, οι οποίοι βρέθηκαν στο όρος για πεζοπορία ή ορειβασία, με παρέα, από την οποία στη συνέχεια αποκόπηκαν, με αποτέλεσμα να χαθούν. Η Πυροσβεστική έλαβε σήμα από κλήση έκτακτης ανάγκης 112.