ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν βρέθηκε χολέρα στο νοσοκομείο «Έλενα»

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα νερά στο Γ.Ν. Έλενα – Βενιζέλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει τονίζοντας πως η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας.

Νωρίτερα, κλιμάκιο του ΚΕΔΥ, κλήθηκε από τη διοικήση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» να λάβει δείγματα για έλεγχο από το υπόγειο του νοσοκομείου, μετά και τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για ύπαρξη βακτηρίου χολέρας. Όπως τόνισε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Αθήνα 9.84” ανώτατο στέλεχος του ΚΕΔΥ, η πρώτη καλλιέργεια είναι αρνητική, ωστόσο τα οριστικά αποτελέσματα -καθώς θα πρέπει να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα- θα είναι έτοιμα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι κατά την εξέταση του δείγματος που συλλέχθηκε από τα λύματα που λιμνάζουν στην απόθηκη τροφίμων του νοσοκομείου, βρέθηκαν μικροοργανισμοί που θα πρέπει να ελεχθούν υγειονομικά.

Παράλληλα, το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» κος Δημήτρης Βεζυράκης, εξέδωσε εγκύκλιο προς γιατρούς, προσωπικό και ασθενείς του νοσοκομείου στην οποία αναφέρει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ατομική και δημόσια ασφάλεια τους.