Κεφαλονιά: Έρευνα για το θάνατο του μοντέλου Sinead McNamara στο γιοτ Mayan Queen IV

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των αρχών, για το θάνατο της Sinead McNamara (Σίνεντ Μακναμάρα), πασίγνωστου μοντέλου από την Αυστραλία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την προηγούμενη Πέμπτη σε πολυτελές γιοτ στην Κεφαλονιά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, 16:55

Σύμφωνα με όλα τα ευρήματα της μέχρι τώρα έρευνας των αντρών του λιμεναρχείου Κεφαλονιάς, ο θάνατος της 20χρονης οφείλεται σε αυτοκτονία. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί, ότι η νεαρή κοπέλα βρέθηκε κρεμασμένη με σχοινί στο πίσω μέρος της θαλαμηγού Mayan Queen IV, που ανήκει στον μεγιστάνα Αλμπέρτο Μπελέρες, ο οποίος ασχολείται με τις εξορύξεις.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο στο Αργοστόλι και άνδρες του πληρώματος και του λιμενικού προσπάθησαν να επαναφέρουν την Μακναμάρα στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αυτή τη στιγμή, η υπερπολυτελής θαλαμηγός έχει αναχωρήσει από το λιμάνι της Κεφαλονιάς, με άγνωστο προορισμό.

Η έρευνα του λιμεναρχείου Κεφαλονιάς βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ φως στη υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που πραγματοποιείται στην Πάτρα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο νησί του Ιονίου βρίσκονται η μητέρα και η αδελφή της 20χρονης, ώστε να παραλάβουν τη σορό.

Αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα σχετικά με το θάνατο 20χρονης

Αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να αποφανθεί οριστικά ο ιατροδικαστής σχετικά με το θάνατο 20χρονης Αυστραλής που την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί κρεμασμένη σε θαλαμηγό η οποία ήταν αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά και η οποία ανήκει σε Μεξικανό δισεκατομμυριούχο.

Ο ιατροδικαστής Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας, που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της κοπέλας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι ο θάνατός της προήλθε από τον απαγχονισμό και δεν έφερε κακώσεις, ωστόσο αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα είναι έτοιμα σε έναν μήνα περίπου. Τη σορό της παρέλαβαν άτομα από την πρεσβεία της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των λιμενικών αρχών -που πήραν καταθέσεις από τα μέλη του πληρώματος αλλά και τα βίντεο της θαλαμηγού που εξέτασαν- ως επικρατέστερο θεωρείται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Ωστόσο η έρευνα δεν έχει κλείσει ακόμη.