Κλειστά όλα τα σχολεία σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα την Παρασκευή 28/9/2018 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Έτσι κλειστά θα είναι την Παρασκευή 28-9-2018 όλα τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία καθώς και τα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλαδή σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία καθώς και στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας (Δυτική Ελλάδα).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, 19:35

Συγκεκριμένα στη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η αυριανή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περεταίρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν. Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής.

Ούτε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν την Παρασκευή σε Αθήνα και Πειραιά

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών.»

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή στην Πελοπόννησο

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία.

Η απόφαση ελήφθη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για προληπτικούς λόγους, λόγω της πρόβλεψης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται:

«Ανακοινώνεται ότι θα παραμείνουν κλειστές για προληπτικούς λόγους, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Λαμβάνοντας υπόψη:

1) Tο Ν.3013/2002 (ΦΕΚ/102Α΄) περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις

2) Το Ν.4249/24-03-2014 (ΦΕΚ 73Α΄) περί αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας …και άλλες διατάξεις.

3) Το αρ. 186 του Ν.3852/2010 “Πρόγραμμα Καλλικράτης”

4) Την Υ.Α. 1299/7-4-2003 έγκριση του από 07-04-2003 Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ (ΦΕΚ 423/Β΄2003)

5) Την υπ’ αριθμ. 7742/01-11-2017 περί σχεδιασμού δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

6) Την με αριθμ. 9862/27-09-2018 Εισήγηση του Περιφερειακού Δ/ντη Α΄/θμιας και Β΄/θΜΙΑς Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

7) Το με αρ. Πρωτ. 6856/27-09-2018 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

8) Το με αρ. Πρωτ 208030/27-09-2018 έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Π.Δ.Ε. & Ι.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Να παραμείνουν κλειστές, για προληπτικούς λόγους, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 28-09-2018, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 και όλα τα σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» που έχει επηρεάσει όλη τη χώρα.

Τη σχετική απόφαση πήραν ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας, για την ασφάλεια των μαθητών και των γονέων τους.