Καταγγελίες για κλοπή τραπεζικών θυρίδων σε υποκατάστημα ALPHA BANK

Περίεργη κλοπή τραπεζικών θυρίδων σε υποκατάστημα της ALPHA BANK στο Ψυχικό. Σύμφωνα με καταγγελίες, εξαφανίστηκαν κοσμήματα εκατομμυρίων, λίρες και αλλά χιλιάδες ευρώ.

Οι δράστες παραβίασαν μόνο 4 θυρίδες οι οποίες ανήκουν σε συζύγους επιχειρηματιών της περιοχής. Το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση καθώς στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα, βρίσκονται σχεδόν 1.500 θυρίδες. Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι όλες οι υπόλοιπες θυρίδες ελέγχθηκαν, και δεν έχουν παραβιαστεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υποκατάστημα της ALPHA BANK στο οποίο έχουν γίνει καταγγελίες για ληστεία θυρίδων είναι αυτό του Ψυχικού – Κολλεγίου, με διεύθυνση στη Λεωφόρο Κηφισίας 218, στο Χαλάνδρι.

Ωστόσο από την πλευρά της Αστυνομίας δεν μπορεί -λόγω απορρήτου- των θυρίδων να υπάρχει επιβεβαίωση για το περιεχόμενο τους, το οποίο σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες περιείχε από κοσμήματα εκατομμυρίων και χρυσές λίρες μέχρι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε έπειτα από μία καταγγελία μίας γυναίκας στο Α.Τ. Ψυχικού, η οποία ανέφερε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα και άρπαξαν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι ίδιες, από τη μία γυναίκα κλάπηκαν 42.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3 εκατομμυρίων. Από την δεύτερη 75 λίρες και κοσμήματα αξίας 5 εκατομμυρίων. Από την τρίτη κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου και από την τέταρτη 130.000 ευρώ.

Φως την υπόθεση αναμένεται να ρίξει το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας. Βέβαια, αν λόγω κορονοϊού, ο ύποπτος ή οι ύποπτοι έχουν εισέλθει με μάσκα, η αναγνώριση τους θα είναι πολύ δύσκολη.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2020 στο ΑΤ Ψυχικού από μια γυναίκα, μέλος γνωστής οικογένειας των Βορείων Προαστίων, ενώ οι υπόλοιπες καταγγελίες έγιναν από σύζυγο γνωστού επιχειρηματία και δύο ακόμη από γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας.