Σε βαριά κατάσταση το κοριτσάκι που καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα στη Λάρισα

Σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης το ηλικίας 2,5 ετών κοριτσάκι που καταπλακώθηκε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου από καγκελόπορτα σε παραθεριστική περιοχή της Λάρισας. Όπως ανάφερε  η διοικήτρια του Ιπποκρατείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας της η οποία είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

Να σημειωθεί ότι το κοριτσάκι αρχικά είχε μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο της Λάρισας και από εκεί διακομίστηκε προχτές το βράδυ στο Ιπποκράτειο όπου, αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αξονική, χτες τα ξημερώματα εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Ιπποκρατείου το κοριτσάκι είναι βαριά τραυματισμένο, η κατάστασή του είναι σταθερή και νοσηλεύεται σε καταστολή στην ΜΕΘ Παίδων, όπου εισήχθη στις 5 τα ξημερώματα.

Θυίζουμε ότι ένα ακόμη ανάλογο συμβάν βγήκε στο φως της δημοσιότητας αυτό το καλοκαίρι, στην μικρή κοινωνία της Τοπικής Κοινότητας Ζυγού του Δήμου Καβάλας, καθώς  τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2017 ένα 4χρονο αγόρι μπροστά στο σπίτι του, όταν καταπλακώθηκε από τη σιδερένια συρόμενη πόρτα της εξώπορτας.

Το τραγικό συμβάν συνέβη όταν τα δυο παιδιά της οικογένειας, ο άτυχος Γιώργος και ο 7χρονος αδελφός του μαζί έναν φίλο τους έπαιζαν έξω από το σπίτι των δυο πρώτων. Την ώρα εκείνη ο πατέρας των δυο αδελφών επέστρεφε από τη δουλειά μπήκε μέσα στην αυλή του σπιτιού και αμέσως μετά ο 7χρονος και ο φίλος του προσπάθησαν να κλείσουν την συρόμενη σιδερένια πόρτα. Τα δυο παιδιά προφανώς έχασαν τον έλεγχο της πόρτας με αποτέλεσμα αυτή να φύγει από τις ράγες και να καταπλακώσει τον άτυχο 4χρονο που βρίσκονταν πίσω από αυτή.