Κοριτσάκι 13 ετών στο Λαύριο έγινε μητέρα

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μία 13χρονη ελληνίδα, προσήλθε την Τρίτη 27-3-2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και με ωδίνες τοκετού. Ειδικότερα, αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο περιστατικό βρέθηκαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όταν προσήλθε σε αυτό μία 13χρονη κοπέλα με προχωρημένες ωδίνες τοκετού.

Η 13χρονη έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους παρευρισκόμενους νοσηλευτές και την μαία, ενώ διακομίσθηκε συνοδεία γιατρού σε μαιευτήριο της Αθήνας όπου έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο μωράκι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες έμεινε έγκυος το κορίτσι, ούτε αν συνοδευόταν από τους γονείς του.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου

«Με βάση τις στατιστικές ο μέσος ορος ηλικίας της εγκυμοσύνης γυναικών φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μία τέτοια εξαίρεση είχαμε την 27/03/2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Μια δεκατριάχρονη, μη αλλοδαπή, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού.

Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την μαία και τους εφημερεύοντες ιατρούς και διακομίσθηκε σε Μευαιτήριο, συνοδεία ιατρού.

Μητέρα και παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες χαίρουν άκρας υγείας».