Κουμουτσάκος για τουρκικά ψαράδικα στο Αιγαίο

«Ενώ ο κ. Τσαβούσογλου ζητά διάλογο άνευ όρων για το σύνολο των διεκδικήσεων της χώρας του και ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη την ίδια τη στιγμή των εγκαινίων του από τον κ. Κοτζιά, η κυβέρνηση Τσίπρα μένει αδρανής και ανέχεται την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει πως τουρκικά αλιευτικά -όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες με εξώδικό τους στην κυβέρνηση- συνεπικουρούμενα από περιπολικά σκάφη, πραγματοποιούν λαθραία αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Επιχειρούν έτσι -προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος- να καταλάβουν χώρο που δεν τους ανήκει και να επιβάλλουν de facto παρουσία σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

«Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εξωτερικών -προς τον οποίον καταθέτουμε σχετική ερώτηση- να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν διαμορφωθεί αρνητικό τετελεσμένο για τα συμφέροντα της χώρας μας», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.