Κανονικά η κυκλοφορία φορτηγών στην Εγνατία οδό

To πράσινο φως έδωσε η Τροχαία για την επανακυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό , από τον Πολύμυλο έως τα Ιωάννινα και στους κάθετους άξονες Σιάτιστας – Ιεροπηγής και Φλώρινας -Νίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενική Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας έχει ομαλοποιηθεί ενώ ελάχιστα είναι τα σημεία όπου χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών χιονιού.

Πιο συγκεκριμένα, από το 10ο έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βίγλας), από το 96,5ο χλμ έως το 113,4ο χλμ της εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, και από το 22ο χλμ έως το 35ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Αμυνταίου η κυκλοφορία των οχημάτων, διεξάγεται με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων. Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται για την κυκλοφορία των οχημάτων, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των ΠΕ Κοζάνης, Φλώρινας, και Γρεβενών.

Η αστυνομία ενημερώνει ότι οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό και χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε εμβολιαστικό κέντρο ή χρειαστεί βοήθεια για να μεταβεί σε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο (π.χ. νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση κ.λπ.), μπορεί να καλεί το 100, ώστε οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας να συνδράμουν την ασφαλή μετακίνησή του.