Κόντε: Με δομικές μεταρρυθμίσεις ο προϋπολογισμός της Ιταλίας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνάντησε σήμερα τους Ιταλούς δημοσιογράφους, πριν από τις καθιερωμένες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Αναφερόμενος στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα αρχίσει να συζητείται τον Σεπτέμβριο, τόνισε ότι «θα είναι σοβαρός, θαρραλέος και θα περιέχει μεταρρυθμίσεις».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «η κυβέρνησή του είναι πεπεισμένη πως η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να βασιστεί στις μεταρρυθμίσεις».

Ο Κόντε τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες για τους στρατηγικούς τομείς της παιδείας, της έρευνας και της δημόσιας υγείας και ότι θα εγκριθεί ένας νέος κανονισμός για τις δημόσιες εργολαβίες.

«Μια σημαντική ψηφίδα του προϋπολογισμού θα είναι η φορολογική μεταρρύθμιση και το λεγόμενο “εισόδημα του πολίτη” για τους ανέργους», υπογράμμισε ο Ιταλός καθηγητής νομικής και πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία θα παρουσιαστεί κρατώντας ψηλά το κεφάλι», δηλαδή «με ένα πρόγραμμα σοβαρό, θαρραλέο, το οποίο να προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας». «Θα είμαστε σκληροί, σοβαροί, ακριβείς, αλλά όχι παράλογοι και απερίσκεπτοι» τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.