Λάβρος ο Τσαμάζ του ΟΤΕ κατά ΕΕΤΤ και ανταγωνιστών

Δριμύ κατηγορώ κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τον τρόπο λειτουργίας της εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κατήγγειλε πως η ΕΕΤΤ με την πολιτική της δεν βοηθά τον υγιή ανταγωνισμό αλλά αποθαρρύνει τους επενδυτές, βάζει εμπόδια στις επενδύσεις του Ομίλου και ζημιώνει με τους χειρισμούς της τόσο τη χώρα όσο και τον πολίτη.

«Δεν είναι δουλειά της ΕΕΤΤ να καθορίζει την εμπορική πολιτική του ΟΤΕ. Αρνούμαι να παραδώσω τα κλειδιά του ΟΤΕ στην Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά, και προσέθεσε: «Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει φθηνότερες τιμές αλλά η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει».

Όπως ανέφερε, η απόφαση για την αποζημίωση της παροχής της υπηρεσίας εκκρεμεί από το 2010 χωρίς ακόμη να έχει εκδοθεί. «Σε λίγο τελειώνει το 2017 και ακόμη περιμένουμε την απόφαση της ΕΕΤΤ.

Αναφερόμαστε σε απόφαση για δεκάδες εκατ. ευρώ. Άρα έμμεσα υπάρχει μια χρηματοδότηση για τους άλλους παρόχους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΟΤΕ σημείωσε ότι η τακτική αυτή της ΕΕΤΤ δεν έχει πολιτικά ελατήρια. Την απέδωσε στη γραφειοκρατία που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό της και η οποία, για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, έχει εφεύρει το πρόβλημα που ονομάζει ΟΤΕ. Στόχος της, είπε ο κ. Τσαμάζ, είναι να «πληθωρίζει» τα πακέτα του οργανισμού αυξάνοντας τον όγκο δουλειάς και το χρόνο έγκρισης τους. Έτσι, όταν φτάνει ο χρόνος έγκρισης των πακέτων μπορεί να έχει παρέλθει η σκοπιμότητά του.

«Μας αναγκάζει, μια Χριστουγεννιάτικη προσφορά να την κάνουμε το… Πάσχα», είπε, προσθέτοντας ότι οι ανταγωνιστές της επιχείρησης, δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι ότι σήμερα εκκρεμούν 425 πακέτα ΟΤΕ στα συρτάρια της ΕΕΤΤ, εκ των οποίων, μόνο τα 35 είναι βασικά πακέτα. Τα υπόλοιπα είναι παραλλαγές των βασικών πακέτων, αλλά με όλη τη γραφειοκρατία που δημιουργούν, καθίσταται η ΕΕΤΤ συμμέτοχος στην εμπορική πολιτική του ΟΤΕ.

Τέλος, σε ότι αφορά την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σημείωσε ότι οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια ατελέσφορη διεκδίκηση.