Λεβέντης: Μέχρι τον Ιούνιο είναι όλα ανοιχτά

«Μέχρι τον Ιούνιο είναι όλα ανοιχτά» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1 Πειραιά», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όπως είπε, «μπορεί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και να πάμε σε εκλογές ή να πει πως δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο των μέτρων και να πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε νίκη της ΝΔ, αλλά εκτίμησε ότι «δεν θα μπορεί να κυβερνήσει πάνω από έξι μήνες». «Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα, που θα καταρρεύσει και ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε.

Για την αξιολόγηση σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα και ο ελληνικός λαός θα αναρωτηθεί, “αφού τα υπογράφει όλα γιατί έναν χρόνο τώρα δεν τα υπέγραφε και χάσαμε πολύτιμο εθνικό χρόνο”».

«Αυτό είναι το τρελό με τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουν ότι κάνουν διαπραγμάτευση και προσπαθούν να πείσουν το κομματικό τους ακροατήριο ότι προσπαθούν για το καλύτερο», πρόσθεσε.

Ακόμη, τόνισε ότι «η Ένωση Κεντρώων έχει ζητήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από την πρώτη στιγμή να συνεννοηθούμε, τώρα αποφασίζει ο πρωθυπουργός μόνος του για όλα».

«Είναι σουλτάνος, όπως και ο κ. Τσακαλώτος, ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι το υπογράφουν, κανείς δεν δίνει σημασία, μας γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα. Αν είχαμε συνεννοηθεί θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε από τους θεσμούς να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε πράγματα για όφελος του λαού μας», συνέχισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.