λευκός-οίκος-παραίτηση-διευθυντή-30-5-2017

Συνεχίζονται οι εκ βάθρων ανακατατάξεις στον Λευκό Οίκο με τελευταία την παραίτηση του διευθυντή δημοσίων σχέσεων, Μάικ Ντούμπκ, μερικούς μήνες μετά τον διορισμό του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε ο παραιτηθείς Μάικ Ντούμπκ στο Politico υπέβαλε την παραίτησή του στον Ντόναλντ Τραμπ στις 18 Μαΐου και την έκανε αμέσως αποδεκτή.

Ο Ντούμπκ επισήμανε ότι παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου διεθνούς ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ για τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης στη διάδοχη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το στενό περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ έχουν παραιτηθεί η αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκύ Οίκου, η αναπληρώτρια διευθύντρια εθνικής ασφαλείας, ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και προσωπικός πολιτικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.

Οι προηγούμενες αποχωρήσεις συνδέθηκαν με την αλλαγή στρατηγικής και γραμμής εξωτερικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ καθώς μετακινήθηκε πιο κοντά στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ η τελευταία αποδίδεται στην κακή επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της αποπομπής του διευθυντή του FBI που οδήγησε τη δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ σε νέα χαμηλά.