Νέα ληστεία στη εταιρεία καλλυντικών «APIVITA»

Ληστεία σημειώθηκε σε γνωστή εταιρία καλλυντικών, τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017, στο Μαρκόπουλο, ενώ και σ’ αυτή την περίπτωση η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για ένα ακόμη «χτύπημα» της γνωστής «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων».

Στις 3.30 το πρωί της , πέντε άγνωστοι εισέβαλαν στο εργοστάσιο της εταιρείας «APIVITA», στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκόπουλου. Οι ληστές έδεσαν τον φύλακα και μπήκαν στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον 1ο όροφο όπου και διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και πήραν το περιεχόμενό του. Κατόπιν, πήγαν στο γραφείο του διευθυντή όπου βρήκαν και το δεύτερο χρηματοκιβώτιο της εταιρίας, το οποίο πήραν μαζί τους.

Οι ληστές διέφυγαν χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα, αυτό του φύλακα, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα καμένο στην οδό Σκοπευτηρίου και ένα δεύτερο το οποίο βρέθηκε αργότερα στην οδό Κλειούς, στο Μενίδι, και στο εσωτερικό του βρέθηκε το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο δεύτερο αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή.

Θυμίζουμε ότι την ίδια ώρα χθες, στις 03:10 το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου 2017, πέντε άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στην αποθήκη της  φαρμακοβιομηχανίας «ΦΑΜΑΡ», που βρίσκεται στο 48ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας και με την απειλή καραμπίνας ακινητοποίησαν τον φύλακα, ενώ στη συνέχεια τον έδεσαν. Αμέσως μετά, πήγαν στο λογιστήριο, απ΄ όπου σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, ενώ φεύγοντας πήραν το αυτοκίνητο του φύλακα.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε δραστών.

Τρεις είναι οι συμμορίες που “χτυπούν” χρηματοκιβώτια εταιρειών

“Πονοκέφαλο” στην αστυνομία προκαλούν τα αλλεπάλληλα “χτυπήματα” συμμοριών σε χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων στην Αττική και τη Βοιωτία, με το τελευταίο σήμερα τα ξημερώματα, στην εταιρεία καλλυντικών APIVITA στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου.

«Οι συμμορίες που “χτυπούν” τα χρηματοκιβώτια εταιρειών, εκτιμώ ότι είναι τρεις», αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας. «Η πρώτη και μεγαλύτερη αποτελείται από κακοποιούς που προέρχονται από ανατολικές χώρες. Οι άλλες δύο που είναι μικρότερες, απαρτίζονται από Ρομά και από άτομα, επίσης, ανατολικών χωρών. Η εκτίμησή μου είναι ότι τη δράση της πρώτης και μεγάλης συμμορίας μιμήθηκαν στη συνέχεια οι δύο μικρότερες».

Ο τρόπος δράσης των συμμοριών είναι όμοιος. Αρχικά, εισβάλλουν ξημερώματα, από τέσσερα έως έξι άτομα συνήθως, στις επιχειρήσεις που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους. Οι δράστες, που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποιούν τους φύλακες των εταιρειών με την απειλή όπλων ή λοστών και μαχαιριών. Τα μέλη της “μεγάλης συμμορίας” εισβάλλουν πάντα με όπλα στα χέρια τους, ενώ των δύο μικρότερων συμμοριών χρησιμοποιούν κυρίως λοστούς ή μαχαίρια.

Μέχρι στιγμής, τα χτυπήματα σε εταιρίες ανέρχονται σε 35.