Νέα μέτρα για κορονοϊό – Κλείνουν εστίαση, αθλητισμός, γυμναστήρια, θέατρα κλπ.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνουν τελικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνεται το κλείσιμο για 1 μήνα της εστίασης (καφέ, bar και εστιατορίων) και στις πορτοκαλί περιοχές, δηλαδή σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα Σέρρες Βοιωτία κ.α.. Θα επιτρέπεται μόνο το delivery, take away.

Επίσης κλείνουν, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικές εγκαταστάσεις, κολυμβητήρια, γυμναστήρια και σταματούν όλες οι ερασιτεχνικές αθλητικές δραστηριότητες, ενώ θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους τους πολίτες από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα ισχύουν από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 και για 1 μήνα.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 σε μορφή PDF από εδώ.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός: «Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο».