μαξίμου-η-νδ-χρειάζεται-φροντιστήριο

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την αναφορά του εκπροσώπου του κόμματος Βασίλη Κικίλιας ότι θα χρειαστεί πλεόνασμα 5,5% για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα στο πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

«Από ό,τι φαίνεται τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρθηκε να κάνει ο κ. Τσακαλώτος στον κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν. Και ο κ. Κικίλιας ισχυρίζεται πως χρειάζεται πλεόνασμα 5,5% για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα, την ίδια ακριβώς ώρα που ο τομεάρχης της ΝΔ, κ. Κόνσολας, κάνει λόγο για 4,5%» σχολίασαν πηγές του Μαξίμου και πρόσθεσαν:

«Χρειάζεται να ανοίξουμε ολόκληρο φροντιστήριο για τη Ν.Δ. και όχι μόνο για μαθήματα οικονομικών αλλά και για αποτελεσματική αντιπολίτευση» προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που επαναλαμβάνουν ότι τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν με πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, στόχος, ο οποίος, όπως λένε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα επιτευχθεί, καθώς ήδη καταγράφηκε πλεόνασμα 4,2% για το 2016.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα «ψευτο-αντίμετρα», καθώς αυτό θα σήμαινε ότι «συμφωνεί στα σκληρά μέτρα λιτότητας».