Μεγάλη φωτιά στο Καραβάδο Κεφαλονιάς

Νέο πύρινο μέτωπο το βράδυ της Πέμπτης 17-8-2017 στην Κεφαλονιά. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμη μια νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε έξω από το χωριό Καραβάδο. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε διαφορετικό μέτωπο από τις υπόλοιπες εστίες, οι οποίες είχαν τεθεί υπό έλεγχο νωρίτερα χθες.

Το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε ότι «επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα». Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Από σήμερα, Παρασκευή, μπαίνει στο πρόγραμμα επιτήρησης απο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) του Πυροσβεστικού Σώματος και η Κεφαλονιά, μετά τη Ζάκυνθο, καθώς οι πυρκαγιές στο νησί ξεπετάγονται η μία μετά την άλλη.

Το drone του Π.Σ. θα βρίσκεται απο το πρωί στην Κεφαλονιά και θα πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα παραμείνει και θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση για τις επόμενες μέρες.

Η εικόνα από την κάμερα του αεροσκάφους θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης του.