Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου

Σε ύφεση βρίσκεται το μεσημέρι της Κυριακής η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Απριλίου 2017 σε δασική έκταση στο χωριό Μαριές Ζακύνθου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλοι οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να την περιορίσουν και να μην κινδυνέψει το χωριό.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ που πραγματοποιούν ρίξεις νερού. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο φοβούμενοι, αναζωπύρωση καθώς μετά το μεσημέρι προβλέπονται ισχυρότεροι άνεμοι στην περιοχή.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 60 πυροσβέστες από την Ζάκυνθο, τα Λεχαινά, τον Πύργο και την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 20 οχήματα, 4 υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου, καθώς και υδροφόρες ιδιωτών οι οποίες όλο το βράδυ προμήθευαν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπντεαν το Σάββατο στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών.

Πάνω από 600 στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει μέχρι τώρα παρανάλωμα του πυρός από στη μεγάλη δασική πυρκαγιά.

Δυνάμεις από την Πυροσβεστική του νομού και γειτονικών περιοχών που έσπευσαν για βοήθεια, καταβάλουν προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς για να μην καούν σπίτια.

Από το απόγευμα του επιχειρούν για την κατάσβεση πυροσβέστες από τη Ζάκυνθο, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. Επίσης, βοηθούσαν με ρίψεις νερού υδροφόρες και οχήματα καθώς και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου έφθασε πεζοπόρο τμήμα με 10 άνδρες από την Πελοπόννησο για να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στα ορεινά καθώς λόγω νύχτας αναχώρησαν τα αεροσκάφη.