Ελεύθερος ο 23χρονος Τσιγγάνος που πυροβολούσε άσκοπα στο Μενίδι

Ελεύθερος αφέθηκε τη Δευτέρα 12/6/2017 ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκιση για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα (το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017) που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημά του νεαρού για τριετή αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε.

Λίγο νωρίτερα, ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της έδρας του δικαστηρίου, θεωρώντας πως η ποινή αλλά και αρχική άρνηση του δικαστηρίου να δώσει αναστολή είναι συνέπεια του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά το τραγικό περιστατικό με τον 11χρονο Μάριο.

Ο 23χρονος Τσιγγάνος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017 αφού ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα, όμως, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά είχαν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.