Σύλληψη 23χρονου για το θάνατο του 11χρονου μαθητή από σφαίρα στο Μενίδι

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017, 23χρονος Τσιγγάνος (Ρομά), ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα, όμως, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, 16:45

Το πρωί του Σαββάτου 10/6/2017, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί πραγματοποιούσαν το μεσημέρι του Σαββάτου εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Από το πρωί του Σαββάτου συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση, η έρευνα της Ασφάλειας στο Μενίδι και ιδιαίτερα στον οικισμό Αυλίζα, με στόχο την ανεύρεση του όπλου από το οποίο έφυγε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή στην εκδήλωση του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών την Πέμπτη το βράδυ.

Το όπλο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στη βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

Στο οικόπεδο αυτό βρέθηκαν χτες το βράδυ συνολικά 18 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Απο αυτούς οι εννέα, είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και εξετάζεται η εκδοχή να προέρχονται απο το ίδιο πιστόλι που ρίχτηκε και η μοιραία σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί χωρίς το όπλο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την υπόθεση γλέντι σε σπίτι γνωστού Ρομά στην περιοχή, που γινόταν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο και είναι περίπου 500 μέτρα μακριά.

Το γλέντι είχε στηθεί καθώς δύο γυναίκες της οικογένειας, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για υπόθεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν προχτές ελεύθερες απο τον εισαγγελέα.

Οι κάλυκες βρέθηκαν κατα την την έρευνα σε οικόπεδο περίπου 80 μέτρα από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες οτι ρίχτηκαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν το γλέντι, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, με αφορμή το συγκεκριμένο γλέντι, αναφέρουν οτι στην περιοχή είναι πολλά τα άτομα που συλλαμβάνονται κάθε τόσο, κυρίως για ναρκωτικά, αλλά και άλλες εγκληματικές πράξεις, αλλά σε λίγο καιρό αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα τους.

Σημειώνεται ότι και χτες, στο πλαίσιο των ερευνών για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή, συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών και οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα. Οι προσαγωγές συνολικά έφτασαν τις 34, ενώ έγιναν και 22 έρευνες σε σπίτια.

Εν τω μεταξύ, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο νεκροταφείο Μενιδίου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ανείπωτη τραγωδία στο Μενίδι Αττικής. Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα στις Αχαρνές (Μενίδι) Αττικής, από τον θάνατο 11χρονου μαθητή του 6ου δημοτικού σχολείου από αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017. Σε τέσσερα σπίτια και σε ένα καταυλισμό Τσιγγάνων εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας.

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά, 31 προσαγωγές ατόμων και 22 κατ’ οίκον έρευνες είχαν  πραγματοποιηθεί έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από 250 αστυνομικούς, από όλες τις υπηρεσίες, που συμμετέχουν στη γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή των Αχαρνών, για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη που πυροβολούσε άσκοπα  με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 11χρονος.

Ο θάνατος του 11χρονου μαθητή στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών προήλθε από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, όπως φάνηκε στη νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής.

Χθες βράδυ, το παιδάκι ξαφνικά κατά τη σχολική γιορτή για τη λήξη χρονιάς έπεσε στο έδαφος. Αρχικά έγινε γνωστό ότι 11χρονος μαθητής λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, κατέληξε.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ως περιστατικό αιφνίδιας απώλειεας αισθήσεων. Σήμερα και αφού έγινε νεκροψία – νεκροτομή , ο ιατροδικαστής βρήκε ότι ο θάνατος του μαθητή προκλήθηκε από βλήμα όπλου μικρού διαμετρήματος (πιστολιού).

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Πέμπτης 8/6/2017 γινόταν γλέντι με μπαλωθιές (πυροβολισμούς) σε γειτονικό με το σχολείο σπίτι τσιγγάνων. Η Αστυνομία αναζητεί τις οικογένειες που συμμετείχαν στο γλέντι.

«Η σφαίρα πρέπει να είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση» τόνισε ανώτατος αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αμέσως μετά την ενημέρωση από τον ιατροδικαστή η περιοχή στις Αχαρνές όπου συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Κατά πάσα πιθανότητα, κάποια σφαίρα από τους πυροβολισμούς εξοστρακίστηκε και έπληξε τον άτυχο μαθητή. Έρευνα για το τραγικό περιστατικό διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία.

Οι ανακοινώσεις του νοσοκομείου: 

“Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους.
Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017.

Εκ της Διοικήσεως”

Λίγο αργότερα, το νοσοκομείο εξέδωσε και νέα, διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση. Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».

Σε εξέλιξη έρευνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα μια αδέσποτη σφαίρα να «καρφωθεί» στο κεφάλι 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ηδη έχουν γίνει ορισμένες προσαγωγές ατόμων, κυρίως Ρομά (τσιγγάνων), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι έρευνες εστιάζονται αυτή την ώρα σε τέσσερα σπίτια και σε ένα καταυλισμό τσιγγάνων, που βρίσκονται κοντά σε σχολείο. Παράλληλα, σημειώνεται ότι όπως είπαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της γιορτής.

Επιχείρηση με 250 αστυνομικούς στο Μενίδι

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες συμμετέχουν στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή των Αχαρνών για τον εντοπισμό του άγνωστου που πυροβολούσε άσκοπα το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος μαθητής, στο 6ο δημοτικό σχολείο.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής έγιναν έρευνες σε πέντε σπίτια και δεκάδες προσαγωγές ατόμων, τα οποία εξετάζονται για την περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για γλέντι ή άλλη εκδήλωση, κατά την οποία “έπεσαν” πυροβολισμοί την επίμαχη ώρα, οπότε και δέχτηκε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ο μικρός μαθητής.

Οι έρευνες των αστυνομικών, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά και στον οποίο έχουν μπει οι αστυνομικές δυνάμεις και περνούν από “ψιλό κόσκινο” ολόκληρο τον χώρο, σπιθαμή προς σπιθαμή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας, καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να ολοκληρωθεί με θετική έκβαση η έρευνα πριν τη δύση του ηλίου, καθώς απαγορεύονται από το νόμο παρόμοιες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Για το λόγο αυτό υπάρχει πραγματικός αποκλεισμός στην περιοχή από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και από την αστυνομία της Δυτικής Αττικής.

Τρεις συλλήψεις, 31 προσαγωγές ατόμων

Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά, 31 προσαγωγές ατόμων και 22 κατ’ οίκον έρευνες είχαν  πραγματοποιηθεί έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από 250 αστυνομικούς, από όλες τις υπηρεσίες, που συμμετέχουν στη γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή των Αχαρνών, για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη που πυροβολούσε άσκοπα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Παράλληλα, στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9mm, 1 κάλυκας 7,62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και 7 φυσίγγια και ισάριθμοι κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Σημειώνεται, ότι οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί ο δράστης.