μετάθεση-αυτοδιοικητικών-εκλογών

Επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, την προοπτική μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, επαναλαμβάνοντας την άποψη της κυβέρνησης ότι η ημερομηνία διεξαγωγής δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πρέπει να είναι διαφορετική από την ημερομηνία των ευρω-εκλογών – και βεβαίως κάθε άλλης εκλογικής διαδικασίας.

Μάλιστα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, έθεσε το σχετικό κρίσιμο ερώτημα και στην αντιπολίτευση : «Θέλετε η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών να αποσυσχετιστεί από τις ευρωκλεογές; Εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι ξεχωριστές. Να συζητήσουμε επί τη αρχής», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει καταφατική απάντηση, επισήμανε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να «κοπούν» κάποιοι μήνες από την τρέχουσα θητεία των αιρετών, άρα είναι σαφές ότι η αλλαγή στην ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μεταθέσει τις διαδικασίες σε χρόνο μετά τον Μάιο του 2019, με τον υπουργό να έχει ήδη αποσαφηνίσει ότι η χρονική σύμπτωση των δύο εκλογικών διαδικασιών αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και επομένως «είναι εύλογο να μετατεθούν για λίγο».

«Όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε, καθώς αποτελούν μέρος της συζητήσης για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη»», είπε ο κ. Σκουρλέτης ολοκληρώνοντας τις αναφορές του για το θέμα.