Μητσοτάκης: Άθλια σκευωρία της κυβέρνησης για Novartis

Συνολική επίθεση στην κυβέρνηση με έμφαση στην υπόθεση Novartis εξαπέλυσε εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση. Αλλά όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε για «κατασκευή μιας άθλιας σκευωρίας που έχει ως μόνο σκοπό να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους»

Τόνισε ότι η θέση της ΝΔ παραμένει η ίδια, να χυθεί δηλαδή φως στο σκοτάδι και επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής: «Δεν θέλουμε να αμφιβάλει κανείς ότι θέλουμε να έρθει όλη η αλήθεια στο φως», είπε.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των τριών υπό προστασία μαρτύρων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε δηκτικά: «Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;», είπε ο Μητσοτάκης ζητώντας να έρθουν «να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλες απέναντι σε αυτούς που κατηγορούν» (…) και προειδοποιώντας προσωπικά τον κ. Τσίπρα, «να μην τολμήσει να κλείσει την Προανακριτική Επιτροπή, ώστε όλη η αλήθεια να έρθει στο φως».

«Η κυβέρνηση διχάζει στο Σκοπιανό»

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική ανευθυνότητα και διαπραγματευτική ανικανότητα. Είπε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε την διαπραγμάτευση δίχως προετοιμασία και δίχως να έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση και οδηγείται σε συνεχείς υποχωρήσεις. «Έβαλαν στην ατζέντα τα θέματα του Συντάγματος μετά από δική μας πίεση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας προωθεί τα στενά κομματικά του συμφέροντα.

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να διχάσει τους πολίτες, αρχικά είπε ακροδεξιούς εκείνους που μετείχαν στο συλλαλητήρια και στην συνέχεια συνέχισε τις προσβολές μιλώντας για ετερόκλητο όχλο, ανέφερε και προσέθεσε ότι «όταν ο κ. Τσίπρας βρισκόταν με την Χρυσή Αυγή στις πλατείες της αγανάκτησης δεν είχε τέτοιες ευαισθησίες».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση μίλησε για «αυταρέσκεια και έπαρση μίας παρέας που έχει μπερδέψει τη σκιά της με το μπόι της» και είπε ότι ένας πρωθυπουργός που περιφρονεί τους πολίτες είναι κατώτερος των περιστάσεων και δεν έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Όταν μιλά για πατριωτισμό ο κ . Τσίπρας υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων γιατί δεν υπάρχει τίποτε πατριωτικό στην χρώση της χώρας με 100 δισ. ευρώ», προσέθεσε, ενώ έκανε αναφορά «στις ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου που ενώ έχουν το εθνόσημο χρησιμοποιούν τη γλώσσα τα τρολς του διαδικτύου».

Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις

Την έντονη ανησυχία του μετά και το περιστατικό στα Ίμια εξέφερασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, η ένταση στο Αιγαίο με υπαιτιότητα της Τουρκίας εγκυμονεί κινδύνους στην περιοχή, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτηρίζει τα Ίμια τουρκική επικράτεια».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία με την πολιτικλή της τους τελευταίους μήνες επιτρέπει στην Τουρκία να αυξάνει την προκλητικότητά της. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε αν «ο πρωθυπουργός είπε στον ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνομιλία τους, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια ήταν είναι και θα είναι ελληνικό έδαφος».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο λέγοντας: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν υποχωρήσεις. Σοβαρή εθνική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται, δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο […] Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, και κινήσεις αποκλιμάκωσης. Το μήνυμα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά, τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν αμφισβητούνται».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δέχθηκε την σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών, κεκλεισμένων των θυρών και αναρωτήθηκε αν έχει κάτι να κρύψει.