Μουντιάλ 2018: Αποτελέσματα φιλικών αγώνων 2-6-2018 (upd)

Με γκολ των Γκάρι Κέιχιλ (7΄) και Χάρι Κέιν (39΄), η Εθνική Αγγλίας επιβλήθηκε με 2-1 της Νιγηρίας σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ, που έγινε στο «Γουέμπλεϊ».

Ο επανακληθείς από τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, Κέιχιλ, άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ενώ έξι λεπτά πριν το πρώτο μέρος ο Χάρι Κέιν βρήκε και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα πετυχαίνοντας το 8ο του τέρμα στις 7 τελευταίες εμφανίσεις του με τα «Τρία Λιοντάριά».

Στο δεύτερο μέρος ο Αλεξ Ιβόμπι μείωσε για τους Αφρικανούς, ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε έως τη λήξη του φιλικού, με τους Άγγλους να επεκτείνουν το αήττητο σερί του σε 9 αγώνες!

Τα «Τρία Λιοντάρια» θα υποδεχθούν την Κόστα Ρίκα στο «Ελαντ Ρόουντ» το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (7/06) στο τελευταίο τους τεστ πριν αναχωρήσουν για τη Ρωσία, ενώ οι «Σούπερ Αετοί» θα παίξουν για τελευταία φορά την προσεχή Τετάρτη (6/06) με την Αυστρία και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ρωσία.

Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα της η Πορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, στο πιο δυνατό ίσως φιλικό της σημερινής ημέρας.

Οι δύο ομάδες, που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο Μουντιάλ, προσπάθησαν για το γκολ, αλλά οι φάσεις δεν ήταν πολλές μπροστά από τις δύο εστίες.

Το αντίο του Τζον Ο’Σέι από την Εθνική Ιρλανδίας, μετά από 17 χρόνια προσφοράς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, συνοδεύτηκε με νίκη για την ομάδα του Μάρτιν Ο’Νιλ στο Δουβλίνο επί των ΗΠΑ με 2-1.

Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν με τον Γουντ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το «παρθενικό» γκολ του Γκράχαμ Μπερκ στο 57΄ και στο 90΄ ο Άλαν Τζατζ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των φιλικών:

Αλγερία-Κάπε Βέρντε               2-3
Ταϊλάνδη-Κίνα                     0-2
Κένυα-Νέα Ζηλανδία                2-1
Αγγλία-Νιγηρία                    2-1
Αυστρία-Γερμανία                  2-1
Σουηδία-Δανία                     0-0
Μαυροβούνιο-Σλοβενία              0-2
Βέλγιο-Πορτογαλία                 0-0
Ιρλανδία-ΗΠΑ                      2-1

Την Παρασκευή, άριστα πήρε η Γαλλία στο πολύ δυνατό φιλικό απέναντι στη μεγάλη απούσα του Μουντιάλ, Ιταλία. Οι “τρικολόρ” επικράτησαν με 3-1 και απέδειξαν ότι στα γήπεδα της Ρωσίας θα «πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους.»

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έβγαζε… με το καλημέρα «φωτιές», με τους «Ισπανούς» διεθνείς σε μεγάλο βράδυ, καθώς δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα και ένας της Ατλέτικο Μαδρίτης σημείωσαν τα γκολ των νικητών.

Ο Ουμτιτί στο 8΄ έκανε το 1-0 και ο Γκριεζμάν στο 29΄ με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 36΄ ο Μπονούτσι μείωσε σε 2-1, αλλά ο Ντεμπελέ στο 63΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η μουντιαλική Τυνησία πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση απέναντι στην Τουρκία και παραχώρησε ισοπαλία 2-2, παρά το γεγονός ότι οι γείτονες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 61′ λόγω αποβολής του Τοσούν.

Ολα τα γκολ μπήκαν στην επανάληψη και με πέναλτι του Τοσούν στο 54′ η Τουρκία έκανε το 1-0. Η αντίδραση των Τυνήσιων ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαντρί ισοφάρισε, ενώ ο Σάσι στο 79′ έκανε το 2-1. Στο 90′ ο Σογιουνκού διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Αίγυπτος και Κολομβία έμειναν στο 0-0, σε φιλικό προετοιμασίας που έδωσαν ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι «Φαραώ» έπαιξαν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ ως αλλαγή (66΄) πέρασε στο ματς ο Αμρ Ουάρντα του Ατρόμητου.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα των φιλικών:

Αυστραλία - Τσεχία                4-0
Νότια Κορέα - Βοσνία Ερζεγοβίνη   1-3
Ινδία - Κινεζική Ταϊπέι           5-0
Ανγκόλα - Μαλάουι                 0-0
Γεωργία - Μάλτα                   1-0
Τυνησία - Τουρκία                 2-2
Γαλλία - Ιταλία                   3-1
Αίγυπτος - Κολομβία               0-0