Νέος σεισμός 6,1 Ρίχτερ έπληξε το Μεξικό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, αναστάτωσε τους κατοίκους της Πόλης του Μεξικού νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19-2-2018, με πολλούς να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Το επίκεντρο του σεισμού των 6,1 βαθμών εντοπίστηκε στα 43 χλμ. ανατολικά της πολιτείας Οαχάκα και το βάθος του στα 10 χλμ., σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).

Σεισμός 7,2 βαθμών έπληξε την περασμένη Παρασκευή το Μεξικό, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι προκλήθηκαν ζημιές ήσσονος σημασίας σε κτίρια στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Το επίκεντρο της σεισμικής εντοπίστηκε περίπου 145 χλμ από το Πουέρτο Εσκοντίνο στις ακτές του Ειρηνικού στην νότια Πολιτεία Οαχάκα και είχε εστιακό βάθος 24,6 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα, στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού και ο κυβερνήτης της νότιας πολιτείας Οαχάκα συνετρίβη σκοτώνοντας 13 ανθρώπους. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή όπου σημειώθηκε νωρίτερα ο σεισμός των 7,2 βαθμών, προκειμένου οι αξιωματούχοι να ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών.