νδ-κατά-καμμένου-κοντονή-για-noor-1

Στο πολιτικό στόχαστρο οι επικοινωνίες του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη που εμπλέκεται στην υπόθεση του πλοίου Noor-1.

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στη Βουλή, τις επικοινωνίες του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη που εμπλέκεται στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1».

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου. Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επιβεβαίωσε πλήρως τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη λέγοντας πως «ακόμα και παρατύπως να ενήργησε ο κ. Καμμένος», αυτό έγινε «προκειμένου να ενθαρρύνει ακόμη και έναν ισοβίτη για να μάθουμε την αλήθεια…».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά που έκανε ο κ. Κοντονής πως ο Πάνος Καμμένος προέτρεψε τον ισοβίτη να «μιλήσει» και πως «σύμφωνα με τον ποινικό νόμο, ακόμα και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως, κάποιος ο οποίος θα μιλήσει και θα δώσει πληροφορίες για την περαιτέρω αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων, αλλά και εμπλεκομένων προσώπων, τυγχάνει ορισμένων ευεργετικών διατάξεων του νόμου»!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης για μια ακόμα φορά προσποιήθηκε ότι δεν αντιλαμβάνεται τη θεσμική διάσταση που αποδίδει η αντιπολίτευση στις επικοινωνιακές πρακτικές του κ. Καμμένου, παρόλο που οι τοποθετήσεις όλων ήταν ξεκάθαρες.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, που «άνοιξε» και το θέμα στην Ολομέλεια, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να προσπαθεί για δεύτερη φορά να καλύψει τον κ. Καμμένο, όταν ο συνάδελφός του υπουργός Ναυτιλίας Πάνος Κουρουμπλής για την επικοινωνία που είχε με τον ισοβίτη ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος ήταν πολύ πιο προσεκτικός και πήρε αποστάσεις.