Νεκρή βρέθηκε η 6χρονη Στυλιανή Εικοσπεντάκη από την Αγία Βαρβάρα (2)

Νεκρή μέσα σε κάδο απορριμμάτων εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 27 Απριλίου 2017 η 6χρονη Στυλιανή Εικοσπεντάκη που αναζητείτο μέσω AMBER ALERT. Ο 61χρονος πατέρας της, ομολόγησε ότι σκότωσε την κόρη του. Η σορός του άτυχου παιδιού βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων, στην περιοχή Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω.

Ο 61χρονος πατέρας, ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε το παιδί του και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον κάδο σκουπιδιών που είχε πετάξει τη σορό της εξάχρονης Στυλιανής. Λίγο αργότερα, το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό σε νάιλον σακούλα, μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Την εξαφάνιση δήλωσε ο ίδιος ο 61χρονος πατέρας του κοριτσιού και συνταξιούχος αστυνομικός το πρωί της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και από εκείνη την ώρα σήμανε συναγερμός στην αστυνομία. Ταυτόχρονα εκδόθηκε και αγγελία αναζήτησης απο το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στον εισαγγελέα ο 61χρονος που ομολόγησε ότι στραγγάλισε την εξάχρονη κόρη του

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε χτες το βράδυ ότι σκότωσε το εξάχρονο κοριτσάκι του, για το οποίο είχε δηλώσει εξαφάνιση χτες το πρωί, στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Η αυλαία της τραγωδίας έπεσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο πατέρας του παιδιού υπέδειξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας έναν κάδο απορριμάτων, περίπου 150 μέτρα μακριά από το σπίτι του, όπου είχε πετάξει τη σορό της μιάς από τις δίδυμες κόρες του, μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, για να την εξαφανίσει.

Σήμερα θα γίνει η νεκροτομή στο σώμα του άτυχου κοριτσιού, για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου, αλλά σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής κατάθεση του 61χρονου, φαίνεται πως την στραγγάλισε ο ίδιος και ύστερα πέταξε τη σορό στον κάδο απορριμάτων.

Η υπόθεση με το τραγικό τέλος ξεκίνησε χτες το πρωί, όταν ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Βαρβάρας και δήλωσε ότι εξαφανίστηκε η κορούλα του, η οποία, σημειωτέον, είχε και κινητικά προβλήματα και φοβόταν ότι είχε πέσει θύμα αρπαγής. Ειδικότερα, στην καταγγελία του ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης βγήκε να πατάξει τα σκουπίδια και πιθανόν ξέχασε τα κλειδιά στην πόρτα. Γι’ αυτό, όταν ξύπνησε το πρωί, είδε σπίτι αναστατωμένο, μάλλον από διαρρήκτες και το παιδί άφαντο.

Ο 61χρονος, αφού πήγε πρώτα το άλλο παιδί του στο σχολείο, ύστερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση.

Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπου οδηγήθηκε ο πατέρας για κατάθεση, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση αναζήτησης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και παράλληλα γίνονταν έρευνες σε όλη την περιοχή, καθώς οι ισχυρισμοί του πατέρα δεν έπεισαν από την αρχή τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα, η μητέρα του παιδιού, η οποία νοσηλευόταν στο Τζάνειο μετά από χειρουργική επέμβαση, πήρε εκτάκτως εξιτήριο και πήγε άρον άρον στο σπίτι για να παρακολουθεί τις έρευνες για το κοριτσάκι της.

Τελικά, ύστερα από 12 ώρες ανάκριση, ο 61χρονος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός, ο 61χρονος βρίσκεται σε σύγχυση, γι’ αυτό θα ληφθεί και νέα κατάθεση σήμερα, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την αποτρόπαια πράξη του και να συμπληρωθεί η δικογραφία, με την οποία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο ίδιος αναφέρει ότι έσφιξε χωρίς να το θέλει περισσότερο το κορίτσι στην αγκαλιά του, με αποτέλεσμα να το στραγγαλίσει.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 61χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Ήταν παντρεμένος δύο φορές. Με την πρώτη του γυναίκα είχε αποκτήσει δύο παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών. Με τη δεύτερη σύζυγό του είχαν αποκτήσει την άτυχη Στέλλα και τον δίδυμο αδελφό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της έρευνας και πριν αποκαλυφθεί ο φόνος, ο 6χρονος ρωτήθηκε από παιδοψυχολόγο εάν γνώριζε τι είχε συμβεί στηναδελφή του. Το παιδί  καθ’ υπόδειξη του πατέρα του επανέλαβε την εκδοχή περί διάρρηξης με τρόπο που ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από την ψυχολόγο και τους αστυνομικούς.

«Έμοιαζε ότι ο 61χρονος του είχε υποδείξει τι να πει».

Η σύζυγός του κατηγορούμενου, νοσηλευόταν  σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείριση και απουσίαζε από το σπίτι. Ενημερώθηκε από τον σύζυγό της για την δήθεν εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της , δίχως να γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά.

Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο παιδοκτόνος

Την Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για την δολοφονία της εξάχρονης κόρης του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Αυτός ο ισχυρισμός του συνταξιούχου αστυνομικού πιθανότατα θα διαμορφώσει και την υπερασπιστική τακτική του, καθώς αναμένεται να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό. Ο κατηγορούμενος φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο του παιδιού του σε ατύχημα, υποστηρίζοντας πως την έσφιξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην αγκαλιά του, όταν το παιδί αρνιόταν να κάνει μπάνιο.

Η υπόθεση αναμένεται να εξιχνιαστεί με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στη δικογραφία πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ AMBER ALERT

Αθήνα, 27/04/2017

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΠΕΝΤΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ, 6 ΕΤΩΝ

Στις 27/04/2017, τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε από την Αγία Βαρβάρα, η Εικοσπεντάκη Στυλιανή, 6 ετών. Η Στυλιανή έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1,18 m και ζυγίζει 20 κιλά. Έχει δυσκολία στο βάδισμα. Φορούσε κίτρινη μπλούζα και ροζ παντελόνι φόρμας. Δε φοράει παπούτσια.