Νεκρός καρδιολόγος στη Σητεία – Τον πυροβόλησε ο εραστής της γυναίκας του

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 7-10-2017 ο 62χρόνος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης στην περιοχή «Πιλαλήματα» Σητείας. Ο 62χρόνος, έφερε τραύματα από κυνηγετική καραμπίνα. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα του άτυχου άνδρα έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ιατροδικαστής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ο δράστης, ένας 37χρόνος βουλγαρικής καταγωγής, είχε στήσει ενέδρα στον γιατρό, τον οποίο πυροβόλησε ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημα του.

Ο δράστης αρχικά προσήχθη ως ύποπτος στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας όπου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης φαίνεται να ομολόγησε την πράξη του.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έπαιξε η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής ο οποίος είδε το δράστη να πετάει το όπλο του εγκλήματος και να φεύγει από το σημείο με ένα ΙΧ άσπρου χρώματος.

Αστυνομικοί βρήκαν το όπλο και ακινητοποίησαν το συγκεκριμένο όχημα οδηγώντας στο τμήμα τον οδηγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εραστής της συζύγου του γιατρού και σχεδιάσαν μαζί τη δολοφονία.

Το σώμα, αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου, ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας, τις οποίες «άδειασε» ο δράστης.

Η σύζυγός του γιατρού, μία 35χρονη, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, με την οποία έχουν ένα τρίχρονο παιδί, κλήθηκε νωρίτερα για κατάθεση στην αστυνομία. Λίγη ώρα μετά την ομολογία του Βούλγαρου για το έγκλημα, η γυναίκα «έσπασε» και ομολόγησε ότι είχαν ερωτική σχέση και ότι μαζί σχεδίασαν τη δολοφονία του συζύγου της, Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Πληροφορίες, για τη δολοφονία έδωσε ένας 73χρονος κυνηγός. Όταν ο μάρτυρας είδε τον δράστη να πυροβολεί τον γιατρό, φώναξε «φονιά, έφαγες τον άνθρωπο». Ωστόσο, δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπό του. Έδωσε, πάντως, την περιγραφή του άσπρου Ι.Χ. με το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος και οι αστυνομικοί το αναζήτησαν για να διαπιστώσουν αν ανήκει στον προσαχθέντα.

Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε ο άτυχος γιατρός δείχνει ιδιαίτερο μίσος. Ο δράστης, που είχε πυροβολήσει το αυτοκίνητό του, μόλις ο γιατρός βγήκε από αυτό τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές στην πλάτη και του έδωσε την χαριστική βολή στο κεφάλι!