Νέα αδιαθεσία για τον Αρχηγό ΓΕΣ, Γεώργιο Καμπά

Νέα αδιαθεσία αισθάνθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος σε κοντινό κτίριο.

Η αδιαθεσία του κ. Γ. Καμπά έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, όταν και υπέφερε από έντονες ενοχλήσεις στο στήθος.

Χθες Κυριακή ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού «μετά από μία άνευ ουσίας και σοβαρότητας αδιαθεσία, εξήλθε από το Νοσοκομείο και ήδη από σήμερα το πρωί, έχει αναλάβει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα».

Θυμίζουμε ότι στη Μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης νοσηλεύθηκε από το πρωί του Σαββάτου 26-1-2019 ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έμφραγμα και ότι ο αρχηγός υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση Stent (μπαλονάκι). Λόγω της κατάστασής του του αναβλήθηκε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) προκειμένου να κρίνει τους αξιωματικούς στο βαθμό του αντιστράτηγου, του αντιναυάρχου και αντιπτεράρχου, καθώς και του υποναυάρχου και του υποπτεράρχου.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Γνωρίζεται ότι το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτου προβλήματος υγείας και αναμένεται να λάβει εξιτήριο σύντομα».