Ντράγκι: Απόφαση της Ελλάδας πότε θα επιστρέψει στις αγορές

Επαφίεται στην κυβέρνηση να αποφασίσει αν θα προσφύγει για δανεισμό στις αγορές ομολόγων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προσφύγει στις αγορές, ανέφερε την Πέμπτη 20/7/2017 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Πάντως χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για την επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές και το ενδεχόμενο συμμετοχής των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας, τονίζοντας πως είναι «πρόωρο να μιλάμε για άλλα θέματα».

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην οικονομία, όμως υπογράμμισε ότι προέχει η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος το οποίο ως γνωστόν ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018. Και συμπλήρωσε ότι η έξοδος στις αγορές θα πρέπει να γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει ότι το εγχείρημα θα έχει συνέχεια.

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η «πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των αγορών».