ΟΑΣΘ Απεργία: Συνεδριάζουν εκτάκτως την Κυριακή 14/5/2017 οι εργαζόμενοι

Τις οριστικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα 15/5/2017, πρόκειται να λάβουν την  Κυριακή 14 Μαϊου σε έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο (10 το πρωί), οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρό τους, Δημήτρη Τσερμενίδη να τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων “είμαι αντίθετος με την αναστολή, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται συνολικά”.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και βάσει της οποίας ο υπουργός Μεταφορών καλεί σε συνάντηση και σύσκεψη τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, την Τρίτη 16/5 στις 11 το πρωί.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κλήση σε σύσκεψη από τον υπουργό, αναφέροντας ότι η κίνηση αυτή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση “για την εκτόνωση της έντασης και την εξεύρεση λύσης». Υπογραμμίζεται ότι στη συνάντηση/σύσκεψη της προσεχούς Τρίτης, θα δώσει το «παρών» και το υπουργείο.

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την προσεχή Δευτέρα 15/5/2017 είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και μέρος από το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε την Παρασκευή 12 Μαϊου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, απαντώντας έτσι και στο αίτημα της διοίκησης του οργανισμού, που με ανακοίνωσή της ζητά την “υπομονή και κατανόησή τους”.