ΟΑΣΘ: Απεργία την Πέμπτη 14-12-2017

Ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη αύριο Πέμπτη 14-12-2017, εξαιτίας της απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), λόγω της συμμετοχής του συνδικάτου εργαζομένων στη γενική πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον αριθμό εργαζομένων, που έχουν δηλωθεί ως προσωπικό ασφαλείας, θα κυκλοφορήσουν μόλις 75 λεωφορεία ανά βάρδια από τα 480 με 500 αστικά λεωφορεία. Κάθε γραμμή θα εξυπηρετείται από ένα λεωφορείο, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 78Ν

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργεί κανονικά το σύστημα τηλεματικής στις στάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, 11:17

Από την εκκαθάριση θα ξεκαθαρίσουν υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ προς τρίτους

Εν τω μεταξύ, κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά τις όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) προς τρίτους, οι οποίες αφορούν στο προηγούμενο διάστημα, όπως επισημαίνει με δήλωσή του την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 ο πρόεδρός του, Στέλιος Παππάς.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι για το διάστημα μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση και μέχρι σήμερα, «ο Οργανισμός καταβάλλει κανονικά της υποχρεώσεις του προς ΙΚΑ, Δημόσιο και εργαζόμενους και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των προμηθευτών έχοντας ήδη αποκαταστήσει τις σχέσεις που είχαν διακοπεί από την προηγούμενη διοίκηση». 

«Η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. είναι διοίκηση εκκαθάρισης. Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ήδη ξεκινήσει. Τα αποτελέσματά της θα φανούν μετά την ολοκλήρωσή της. Οι όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις προς τρίτους του Οργανισμού που αφορούν στο προηγούμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης» υπογραμμίζει ο κ. Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 2.349.409,33 ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Η απάντηση του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ κ. Στεφανίδη για τη σύλληψή του

“Η ημερομηνία που ζητήσαμε από το ΙΚΑ για ένσταση δεν έχει προσδιοριστεί και παρά το γεγονός ότι πληρώθηκε το 50% των χρεών οδηγήθηκα στο αυτόφωρο” δήλωσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Πρακτορείο 104,9 fm” ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης. Ο κ. Στεφανίδης δήλωσε ότι “οι εισφορές προς το ΙΚΑ αφορούσαν στον Φεβρουάριο του 2017, και σύμφωνα με το νόμο πλήρωσα το 50% και εκκρεμούσε ημερομηνία ένστασης προς το ΙΚΑ και οδηγήθηκα στον εισαγγελέα, είχα ζητήσει να συζητηθεί η ημερομηνία για την ένσταση για να εξηγήσω γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ποσό.” Ο ίδιος είπε ότι έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για 25 Ιουνίου του 2018.