ΟΓΑ: Κοινωνικός τουρισμός 2017 – Αποτελέσματα – Δικαιούχοι – Καταλύματα

Μπάλος, Κρήτη

Από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκίνησε η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού-εκδρομών και θεάτρου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. [Δείτε τα ονόματα όλων των δικαιούχων καθώς και τα συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα, θέατρα και βιβλιοπωλεία, επιλέγοντας τα links στο τέλος του άρθρου.]

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, 11:53

Αναδιανομή αδιάθετων δελτίων του προγράμματος Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού

Τη συνέχιση της αναδιανομής των αδιάθετων δελτίων του προγράμματος Κοινωνικού-Ιαματικού τουρισμού έτους 2017, υπενθυμίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 12-12-2017 η διοίκηση του ΟΓΑ, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν του προγράμματος Κοινωνικού-Ιαματικού τουρισμού και να κάνουν:

– 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε όλη την επικράτεια.

– 10 διανυκτερεύσεις για όλους όσους επιλέξουν ως προορισμό τη Λέσβο, με επιδότηση των ναύλων μετακίνησης με 50 ευρώ/άτομο & 25 ευρώ το μειωμένο.

– 10 διανυκτερεύσεις για τους κατοίκους-δικαιούχους από τη Λέσβο που θα κινηθούν εντός του νησιού τους.

Τα αδιάθετα δελτία θα διατίθενται, μέχρι εξαντλήσεως αυτών, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, μέσω των ΚΕΠ. Η διάρκεια ισχύος των δελτίων είναι έως 8/5/2018.

Επισημαίνεται, ότι δικαιούχοι συμμετοχής στην αναδιανομή των δελτίων είναι:

α) Όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα παραπάνω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν.

β) Όλοι όσοι κληρώθηκαν και δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι 8/9/2017.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού, προκειμένου να παραλάβουν τα δελτία τους, θα πρέπει:

Να κάνουν κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα της επιλογής τους που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών επιχειρήσεων με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ, στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr). Μετά την κράτηση, το τουριστικό κατάλυμα πρέπει να αποστείλει επιβεβαίωση της κράτησης (πχ voucher) στον δικαιούχο.

Να καταχωρήσουν τα στοιχεία της κράτησης του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), εφόσον έχουν τη δυνατότητα ή μέσω των ΚΕΠ.

Να προσέλθουν στα ΚΕΠ αυθημερόν για παραλαβή των δελτίων.

Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ, καθώς και κατάλογοι με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr- Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΓΑ-Αγροτική Εστία.

Δικαιούχοι συμμετοχής στην αναδιανομή των δελτίων είναι:

α) Όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα παραπάνω προγράμματα και δεν κληρώθηκαν.

β) Όλοι όσοι κληρώθηκαν και δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι τις 08/09/2017.

Τα αδιάθετα δελτία θα διατίθενται, μέχρις εξαντλήσεων αυτών, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για το πρόγραμμα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού, οι δικαιούχοι θα πρέπει:

– Να κάνουν κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών επιχειρήσεων με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ, στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr). Μετά την κράτηση, το τουριστικό κατάλυμα πρέπει να αποστείλει επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher) στο δικαιούχο.

– Να καταχωρήσουν τα στοιχεία της κράτησης του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), εφόσον έχουν τη δυνατότητα ή μέσω των ΚΕΠ, από 15/09/2017.

– Να προσέλθουν στα ΚΕΠ αυθημερόν για παραλαβή δελτίων. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ξανά.

Στα δελτία που παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ οι δικαιούχοι, πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία τουριστικού καταλύματος στο οποίο έγινε η κράτηση. Τα δελτία ισχύουν μόνο για τα καταλύματα, τα στοιχεία των οποίων είναι προεκτυπωμένα σ΄ αυτά. Δελτία που δεν φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης κατά την εκτύπωση από τα ΚΕΠ, θεωρούνται άκυρα και δεν θα γίνονται δεκτά.

Για το εκδρομικό πρόγραμμα και για τα δελτία θεάματος:

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για το εκδρομικό πρόγραμμα και για τα δελτία θεάματος και δεν κληρώθηκαν, καθώς και οι κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι τις 08/09/2017, μπορούν να παραλαμβάνουν από 15/09/2017 τυχόν αδιάθετα δελτία από τα ΚΕΠ, αυστηρά με σειρά προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ, καθώς και κατάλογοι με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΓΑ – Αγροτική Εστία.

Θυμίζουμε ότι ολοκληρώθηκε από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 η υποβολή αίτησης από αγρότες δικαιούχους των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού Εκδρομικού Προγράμματος, Ιαματικού Τουρισμού, Εκδομών, δωρεάν παροχής εισιτηρίων Θεάτρου και βιβλίων Αγροτικής Εστίας έτους 2017, μέσω των ΚΕΠ. Τα είναι διαθέσιμα από την 1η Αυγούστου 2017. [Δείτε τα ονόματα όλων των δικαιούχων καθώς και τα συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα, θέατρα και βιβλιοπωλεία, επιλέγοντας τα links στο τέλος του άρθρου.]

Πληροφορίες για τους Δικαιούχους Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας 2017. Για περισσότερα πατήστε εδώ

Από 1/8/2017 μέχρι και 7/9/2017 οι κληρωθέντες μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δικαιούχων και των παρόχων για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ έτους 2017. Η κλήρωση
για την ανάδειξη δικαιούχων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον προγραμματισμό και με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Τα ονόματα των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr – ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Αγροτική Εστία-κληρωθέντες δικαιούχοι) για τα προγράμματα του Κοινωνικού – Ιαματικού Τουρισμού, των 4ήμερων εκδρομών και των εισιτηρίων θεάτρου.

Από 1/8/2017 μέχρι και 7/9/2017 οι κληρωθέντες μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όσους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΓΑ 2017, ανεξαρτήτως εάν κληρώθηκαν ή όχι.

Ειδικά για τα προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, οι κληρωθέντες πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους. Στη συνέχεια πρέπει να εισέρχονται, οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ, στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την προσέλευση τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική προκειμένου οι δικαιούχοι να παραλάβουν, από
οποιοδήποτε ΚΕΠ, τα δελτία τους, στα οποία θα εκτυπώνεται και η επωνυμία του καταλύματος όπου έγινε η κράτηση. Ο κατάλογος με τα τουριστικά καταλύματα που έχουν συμβληθεί φέτος με τον ΟΓΑ αναρτάται σήμερα 1/8 στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (ειδικά ο κατάλογος των ιαματικών πηγών θα αναρτηθεί την Δευτέρα 7/8).

Υπενθυμίζεται πως η διαμονή στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι ήδη από πέρυσι εντελώς δωρεάν για τους δικαιούχους, λόγω του προσφυγικού.

Μετά και τους πρόσφατους σεισμούς, ο Οργανισμός διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα
για την δοκιμαζόμενη Λέσβο. Όσοι από τους κληρωθέντες επιλέξουν ως προορισμό
το νησί της Λέσβου θα έχουν ειδικές παροχές :

– Επιδότηση του κόστους μετακίνησης με 50€ το άτομο για ολόκληρο εισιτήριο και 25€ για μειωμένο.

– 2πλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, δηλαδή θα έχουν 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5.
Την ίδια επιπλέον παροχή (10 διανυκτερεύσεις αντί για 5) θα έχουν και όσοι κάτοικοι της Λέσβου δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους εντός του νησιού τους (εκτός της πόλης ή του χωριού μόνιμης κατοικίας τους).
– Διαμονή εντελώς δωρεάν, καθώς ο ΟΓΑ πληρώνει ήδη από πέρυσι το
συνολικό κόστος διαμονής, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου και τη συμμετοχή του
δικαιούχου.

Προσοχή: Οι δικαιούχοι που θα ταξιδέψουν στην Λέσβο πρέπει να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους, ώστε να αιτηθούν την ειδική επιδότηση εισιτηρίου από τον ΟΓΑ, μετά την επιστροφή τους.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι :

1) Κοινωνικός Τουρισμός για 55.000 δικαιούχους από 1/8/2017 ως 8/5/2018.

2) Ιαματικός Τουρισμός για 4.000 συνταξιούχους από 1/8/2017 ως 8/5/2018.

3) 4ήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους από 1/8/2017 ως 8/5/2018 (οι
κληρωθέντες επιλέγουν τουριστικό γραφείο από τον κατάλογο που αναρτάται αύριο
στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ).

4) Δωρεάν βιβλία για 175.000 δικαιούχους από 1/9/2017 ως 8/5/2018 (από 1/9/2017
και εντεύθεν οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά απευθύνονται στα
συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Η κλήρωση
για τους δικαιούχους επίκειται).

5) Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου για 66.000 από 1/8/2017 έως 31/5/2018.

Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει, για το 2017, τα 14 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες-δικαιούχους έπρεπε να υποβληθούν στα ΚΕΠ, από τις 7 Ιουλίου έως τις 25 Ιουλίου, ενώ, από τις 5 Ιουλίου μέχρι τις 25 Ιουλίου, έπρεπε να υποβάλλουν φακέλους οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΟΓΑ.

Ειδικά, για εφέτος, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πληγέντες της Λέσβου, ο ΟΓΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, αποφάσισε:

– Να ελέγξει κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις για οικογενειακά επιδόματα και ανασφάλιστους υπερήλικες από τις σεισμόπληκτες περιοχές.

– Να χορηγήσει στις πολύτεκνες αγρότισσες του νομού Λέσβου προσαύξηση 50% στο εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται από τον ΛΑΕ (1.500 ευρώ αντί για 1.000 ευρώ).

– Να ενισχύσει με κίνητρα και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, την τοπική οικονομία.

Έτσι:

– Διαθέτει 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού, ειδικά, για τους αγρότες της Λέσβου. Αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες, θα διενεργηθεί κλήρωση. Οι δικαιούχοι των περιοχών που έχουν πληγεί και, ειδικά, όσων τα σπίτια έχουν κριθεί ακατοίκητα, θα έχουν προτεραιότητα και θα εξαιρεθούν της κλήρωσης. Όλοι μπορούν να επιλέξουν προορισμό εντός της Λέσβου (εκτός της πόλης/χωριού διαμονής τους) ή οπουδήποτε αλλού.

– Αυξάνει στα δελτία κοινωνικού τουρισμού τις διανυκτερεύσεις από πέντε σε 10 για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό τη Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους-δικαιούχους από τη Λέσβο που θα κινηθούν εντός του νησιού τους. Για τους πρώτους επιδοτεί και τα ναύλα μετακίνησης με 50 ευρώ/άτομο και 25 ευρώ το μειωμένο (αναμένεται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μετά από σχετική εισήγηση του ΔΣ).

– Να διαθέσει σε όλους τους δικαιούχους ΛΑΕ του νομού Λέσβου που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ/δικαιούχο).

Εφόσον καλυφθούν όλες οι θέσεις και όλα τα δελτία, τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για τη Λέσβο προσεγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Στην παρουσίαση που έγινε για τα προγράμματα αγροτικής εστίας για το 2017, τονίστηκε ότι για το πρόγραμμα του κοινωνικού/ιαματικού τουρισμού, οι δικαιούχοι είναι 59.000, για το εκδρομικό πρόγραμμα-12.500 δικαιούχοι, για τη δωρεάν παροχή βιβλίων-175.000 δικαιούχοι, για τη δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου-66.000 δικαιούχοι, για τα χρηματικά βοηθήματα-1.300 πολύτεκνες μητέρες και για τα επιμορφωτικά σεμινάρια-20.000 νέοι αγρότες.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν περίπου 1,2 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα,

– Οι 637.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

– Οι 28.000 συνταξιούχοι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

– Οι 440.000 ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης αγροτών ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της.

– Τα 130.000 προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά).

Διευκρινίζεται ότι όλοι πρέπει να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια (δεν συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι που δεν κληρώθηκαν πέρυσι και έκαναν χρήση δελτίων κατά την αναδιανομή από τα αδιάθετα). Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ ή μέσω των ΚΕΠ.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι πρέπει να προσέλθουν από την 1η Αυγούστου 2017 μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου 2017 σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους. Τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2017, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Φωτίου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να περικοπεί ούτε ένα ευρώ από τα οικογενειακά επιδόματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2017

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2017 περιλαμβάνει διακοπές έως έξι (6) ημέρες (δηλαδή, μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 1/8/2017 έως 8/5/2018 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα) .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 55.000 δικαιούχους εκ των οποίων :
α) 48.500 άτομα, κατ’ ανώτατο όριο, θα πραγματοποιήσουν μέχρι 6 ημέρες διακοπές  (έως 5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα καταλύματα και
β) 6.500 δικαιούχοι, κατ’ ανώτατο όριο, που κατοικούν μόνιμα στο νησί της Λέσβου και θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, θα πραγματοποιήσουν μέχρι 6 ημέρες διακοπές  (έως 5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα καταλύματα, με προτεραιότητα στους δικαιούχους που προέρχονται από τις  πληγείσες περιοχές του νησιού και οι οποίες θα καθοριστούν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων φορέων.
Επιπροσθέτως, αυξάνει στα δελτία κοινωνικού τουρισμού τις διανυκτερεύσεις από 5 σε 10 για όλους όσοι επιλέξουν ως προορισμό την Λέσβο, αλλά και για τους κατοίκους – δικαιούχους από την Λέσβο που θα κινηθούν εντός του νησιού τους. Για τους πρώτους επιδοτεί και τα ναύλα μετακίνησης με 50€ / άτομο & 25 € το μειωμένο (αναμένεται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης μετά από σχετική εισήγηση του ΔΣ).

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση, εφ’ όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι).

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι για να παραλάβουν το δελτίο κοινωνικού τουρισμού από οποιοδήποτε ΚΕΠ πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher) για να μπορούν οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα.

Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2017

Το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έτους 2017 απευθύνεται σε 4.000 συνταξιούχους δικαιούχους του ΛΑΕ, οι οποίοι είναι κάτοχοι ατομικού δελτίου ιαματικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, από 1/8/2017 έως 8-5-2018 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα) και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας, με τις ίδιες διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν χρήση του δελτίου ιαματικού τουρισμού μόνο για διαμονή (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις) έως 8-5-2018. Όμως, μόνο μέχρι 31-12-2017 μπορούν, παράλληλα με τη διαμονή τους, να πραγματοποιούν μέχρι και 5 απλές λούσεις δωρεάν, είτε σε υδροθεραπευτήριο εντός συμβεβλημένων ξενοδοχείων, είτε σε συμβεβλημένες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση, εφ’ όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι).

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Η διαδικασία κράτησης δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, καταχώρησης της κράτησης και παραλαβής των δελτίων ιαματικού τουρισμού είναι όμοια με εκείνη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Επιπρόσθετα, οι δικαιούχοι επιλέγουν το υδροθεραπευτήριο από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων για τις λούσεις. Κατά την προσέλευση τους στο υδροθεραπευτήριο, πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο του δελτίου ιαματικού τουρισμού προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις λούσεις τους.
Οι δικαιούχοι, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να μην κάνουν χρήση της παροχής λούσεων και να χρησιμοποιήσουν το δελτίο ιαματικού τουρισμού μόνο για διαμονή (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις).

Σημείωση: Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος ιαματικού  τουρισμού μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 1/8/2017 έως 7/9/2017. Μετά την ημερομηνία αυτή και συγκεκριμένα από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 4.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2017 συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ & ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΕ/ΟΓΑ  ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ 2017

ΥΠΟΒΟΛΗ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ) ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ (Κοινωνικός- Ιαματικός Τουρισμός)

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ (Ιαματικός Τουρισμός)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (ΠΙΣΙΝΑΣ) Η’ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ Η’ ΜΠΑΡ Η’ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ)

ΦΟΡΜΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΦΙΞΗΣ ΜΕΣΩ ΦΑΞ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2017 (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ) )

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2017 (ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ) 

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ 2017 (Ιαματικός Τουρισμός/για παροχή λούσεων) 

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2016 (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ) )

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2016 (ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ) 

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ 2016 (Ιαματικός Τουρισμός/για παροχή λούσεων) 

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 12.500 δικαιούχους, περιλαμβάνει  τετραήμερες εκδρομές σε συμβεβλημένα, με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ, τουριστικά γραφεία. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 1/8/2017  έως  8-5-2018 (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας εκδρομής του έτους).
Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.), πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς διακινούνται μόνο εντός των ορίων της.

Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλ. μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος έτους 2017, να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των δελτίων του Εκδρομικού προγράμματος.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη των ανωτέρω προγραμμάτων.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι επιλέγουν το τουριστικό γραφείο της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών γραφείων.

Σημείωση: Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος εκδρομικού τουρισμού μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 1/8/2017 έως 7/9/2017. Μετά την ημερομηνία αυτή και συγκεκριμένα από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 12.500 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2017 συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ/ ΛΑΕ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 2017

ΥΠΟΒΟΛΗ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ) ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 2017

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 2017 

ΕΝΤΥΠΟ ANAΓΓΕΛΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 2016 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ 2017

Το πρόγραμμα ισχύει από 1-9-2017 έως 8-05-2018 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας για 175.000 δικαιούχους, οι οποίοι επιλέγουν καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δωρεάν βιβλία (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα κ.λπ.) από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο βιβλιοπωλείων ή εκδοτικών οίκων.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά, απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Επισημαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται η προμήθεια άλλων ειδών εκτός από βιβλία.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη των ανωτέρω προγραμμάτων.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΡΟΣ ΤΟYΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ- ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ-ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ 2017  

ΥΠΟΒΟΛΗ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ) ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ-ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ 2017

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ – ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ 2017

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ – ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ 2016

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2017-2018

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 66.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα προμηθευτούν τα δελτία Θεάματος από τα ΚΕΠ όλης της χώρας προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο με τα συμβεβλημένα θέατρα.

Το πρόγραμμα ισχύει από 1-8-2017 έως 31-5-2018 και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ.

Η διαδικασία ανάδειξης των δικαιούχων του προγράμματος είναι όμοια με εκείνη των ανωτέρω προγραμμάτων.

Σημείωση: Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου μπορούν να παραλαμβάνουν το δελτίο τους από 1/8/2017 έως 7/9/2017. Μετά την ημερομηνία αυτή και συγκεκριμένα από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των 66.000 δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα έτους 2017-2018 συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2016

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν:
1) Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ  συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του  Ν. 1296/1982, όπως ισχύει.
2) Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του Ν. 2458/1997, όπως ισχύει, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.
3) Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων.

Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

4) Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά.

5)Τα μέλη των οικογενειών των αμέσως παραπάνω προσώπων, με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από τον υπάλληλο ή/και συνταξιούχο πρώην υπάλληλο ΟΓΑ.

6) Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Αυτής της κατηγορίας οι συνταξιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους και εφόσον δεν υπάρχει οικογένεια από τρίτο πρόσωπο. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός.

Να σημειωθεί ότι οι αναφερόμενοι στην εν λόγω κατηγορία (στοιχείο 6) εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού, ή εκδρομών.

Στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΛΑΕ –εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν ορφανική σύνταξη – και σε περίπτωση ζεύγους, συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος και όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος.

 

Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στα εν λόγω προγράμματα, είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

Για να δείτε τα ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ καθώς και λίστες των άλλων Παρόχων Αγροτικής Εστίας, επιλέξτε τα παρακάτω Links από το site www.oga.gr:

Κατάλογος Καταλυμάτων Συμβεβλημένων με το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
Κατάλογος Καταλυμάτων Συμβεβλημένων με το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού
Κατάλογος Συμβεβλημένων Τουριστικών Γραφείων
Κατάλογος Συμβεβλημένων Βιβλιοπωλείων
Κατάλογος Συμβεβλημένων Θεάτρων
Εταιρείες Μέσων Μεταφοράς που παρέχουν έκπτωση

Τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων για το πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας έτους 2017:

Κληρωθέντες Δικαιούχοι Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας 2017