ΟΓΑ: Οι δικαιούχοι για 1.000 ευρώ στις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, θα καταβληθούν τα 1.000 ευρώ στις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ. [Μπορείτε να δείτε τα ονόματα των δικαιούχων, επιλέγοντας το Link (σύνδεσμο) στο τέλος του άρθρου].

Το βοήθημα, που θα καταβληθεί στις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες του νομού Λέσβου, ανέρχεται στα 1.500 ευρώ, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κατοίκων μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί τον περασμένο Ιούνιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα ονόματα των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oga.gr), την οποία μπορούν να επισκεφτούν οι ενδιαφερόμενες ακολουθώντας τα πεδία (Αγροτική Εστία / Κληρωθέντες Δικαιούχοι Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας), συμπληρώνοντας τον Αριθμό Αίτησης και τον Α.Μ. του ΟΓΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) υλοποιεί και για το έτος 2017, το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε χίλιες τριακόσιες (1.300) πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που είναι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ προερχόμενες από τον πρώην ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του Ν. 2458/1997, όπως ισχύει, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταβολή χρηματικού βοηθήματος, συνολικού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€), σε κάθε μια από τις πολύτεκνες μητέρες που θα προέρχονται από το νομό Λέσβου και χιλίων ευρώ (1.000€) στις υπόλοιπες πολύτεκνες μητέρες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Δ/νση Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πολύτεκνες μητέρες που κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΓΑ.

Ως ημέρα συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας των παιδιών, θα λαμβάνεται υπόψη η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2017.

Το δικαίωμα ασφάλισης για περίθαλψη με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κάθε παιδιού μπορεί να προκύπτει από:

α)έμμεσο δικαίωμα ως προστατευόμενο μέλος, ανεξαρτήτως αν το δικαίωμα της έμμεσης ασφάλισης του προέρχεται από την συνταξιούχο του ΕΦΚΑ προερχόμενη από τον πρώην ΟΓΑ ή ασφαλισμένη του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του Ν. 2458/1997 όπως ισχύει, που έχει υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, μητέρα ή τον συνταξιούχο του ΕΦΚΑ προερχόμενο από τον πρώην ΟΓΑ ή ασφαλισμένο του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του Ν. 2458/1997, όπως ισχύει, που έχει υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, πατέρα/σύζυγο.

β)άμεσο δικαίωμα ως συνταξιούχος που λαμβάνει ορφανική σύνταξη ή σύνταξη αναπηρίας(τέκνο ανίκανο για εργασία) ή ως επιδοματούχος παραπληγίας- τετραπληγίας(παραπληγικό επίδομα).

Οι πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ όλης της χώρας για να υποβάλουν την αίτηση τους από την Παρασκευή 06/10/2017 έως και την Δευτέρα 06/11/2017.

Πληροφορίες για τις δικαιούχους του προγράμματος παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες μητέρες Αγροτικής Εστίας. Για περισσότερα πατήσε εδώ

https://apps.ogaservices.gr/agrotiki_estia/results/agrotiki_results.php