Ολοκληρώνονται οι απολογίες στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε με την απολογία του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο κατηγορούμενος, 18ος και τελευταίος στην λίστα κατηγορουμένων για το έγκλημα σε βάρος του 34χρονου μουσικού, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη δολοφονία, ενώ προκάλεσε αίσθηση στο δικαστήριο όταν είπε πως μία μετά το έγκλημα είχε μιλήσει με τον Γιώργο Πατέλη για τρόφιμα που επρόκειτο να μοιράσουν την επομένη το πρωί.

Αιτιολογώντας δεκάδες τηλεφωνήματα με συγκατηγορουμένους του το επίμαχο βράδυ και αποδίδοντας τα στο ότι είναι «κοινωνικό άτομο», ο Αρ. Χρυσαφίτης ανέφερε ότι σε όλες αυτές τις συνομιλίες τα θέματα ήταν «περί ανέμων και υδάτων». Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το επίμαχο βράδυ βρισκόταν σε μία γιορτή και ακολούθως σε ένα φιλικό σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα.

Τόσο η πρόεδρος όσοι και οι άλλοι δικαστές υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις στον κατηγορούμενο για τα τηλεφωνήματα της επίμαχης νύχτας, με την πάρεδρο να επισημαίνει στον Αρ. Χρυσαφίτη: «Παρά τις απανωτές κλήσεις που δέχεστε όλο το βράδυ, το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας δεν υπάρχει καμία κλήση. Ούτε εξερχόμενη ούτε εισερχόμενη».

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε το δικαστήριο σε τηλεφώνημα που έκανε ο κατηγορούμενος στις 00:53 -περίπου μία ώρα μετά τη δολοφονία- μέσω τρίτου κινητού τηλεφώνου, προς τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο λόγος που μίλησαν ήταν κάποια τρόφιμα που ήθελε να παραλάβει από τον πυρηνάρχη την επόμενη ημέρα.