Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” έστειλαν τον παγιδευμένο φάκελο στον Σόιμπλε

Η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI” ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου που εστάλη προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και εντοπίστηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου στο Βερολίνο, όπου και εξουδετερώθηκε.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε πρίν από λίγη ώρα στον ιστότοπο Athens.indymedia.org, και τιτλοφορελιται «Σχέδιο Νέμεσις (πράξις 2)», αναφέρεται:
«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις.
Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Η ανακοίνωση κάνει έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της οργάνωσης που εμφανίστηκε πριν από εννέα χρόνια, τον Ιανουάριο του 2008, και αναφέρεται «στην δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις», αναφέροντας: «Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας. Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα…».

Σε ο,τι αφορά στο φάκελο με τα εκρηκτικά, που εστάλη στον υπουργό Οικονοιμικών της Γερμανίας, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση από ελληνικής πλευράς, εστιάζονται σε πρώτη φάση στον τρόπο με τον οποίο πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά στην διαδρομή που ακολούθησε.

Οι ελληνικές αρχές, περιμένουν από την γερμανική αστυνομία τα πλήρη στοιχεία που περιέχονται στον φάκελο, αλλά και σε ότι αφορά στον τύπο του εκρηκτικού μηχανισμού, (συνδεσμολογία, εκρηκτική ύλη, κ.λ.π.), ώστε να υπάρχει μια αφετηρία για την έρευνα. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι ο παγιδευμένος φάκελος, που ανέγραφε ως αποστολέα τον ‘Αδωνη Γεωργιάδη και παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε, ταχυδρομήθηκε από κουτί των ΕΛ.ΤΑ στο κέντρο της Αθήνας και όχι από κατάστημα με υπάλληλο, την προηγούμενη μέρα από την παραλαβή του στο Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, δηλαδή την 14/3/2017.

Από το κουτί έφτασε αρχικά στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι και από εκεί μεταφέρθηκε με όλη την αλληλογραφία στο αεροδρόμιο.
Όπως έγινε γνωστό, η αλληλογραφία περνάει πάντα απο τα ειδικά μηχανηγματα και ύστερα φορτώνεται στα αεροπλάνα, αλλά άγνωστο για ποιό λόγο ο παγιδευμένος φάκελος δεν εντοπίστηκε.