Tο Ελαφονήσι στην Κρήτη (φωτογραφίες κάτω) βρέθηκε στην κορυφή με τις 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, σύμφωνα με το τουριστικό site, Τripadvisor. H λίστα με τις δέκα ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, σύμφωνα με τoν ιστότοπο Τripadvisor που βασίστηκε στις απόψεις κάποιων σέρφερ δημοσιεύτηκε από το γαλλικό περιοδικό ως πρόταση στους αναγνώστες του. Χωρίς εκπλήξεις, όλες οι παραλίες βρίσκονται σε νησιά. Δύο από αυτές στην Κρήτη και δύο στη Μήλο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 11 Μαϊου 2017, 00:18

Tο Ελαφονήσι στην Κρήτη

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Ελαφονήσι στην Κρήτη, για τα κρυστάλλινα και ζεστά νερά, αλλά και για το φυσικό κάλλος των παραλιών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται επίσης παραλία της Κρήτης και πρόκειται για την εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου στο Ακρωτήρι της Γραμβούσας στα Χανιά. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το Κλέφτικο της Μήλου, η παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου, η διάσημη παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο (Νομός Λακωνίας), το ναυάγιο της Ζακύνθου, το Σαρακήνικο επίσης της Μήλου, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο κόλπος Άντονι Κουίν στο Φαληράκι της Ρόδου και ο Μύρτος της Κεφαλονιάς.

Η παραλία του Μπάλου που βρίσκεται  στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, στο νομό Χανίων


To Σαρακήνικο στη Μήλο


H παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο (Λακωνία)


Το ναυάγιο στη Ζάκυνθο


Η παραλία Κλέφτικο στη Μήλο


Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα


Ο Μύρτος στην Κεφαλονιά


H παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου

Πάντως, η αγαπημένη παραλία των συντακτών του γαλλικού περιοδικού είναι το Κλέφτικο της Μήλου, γιατί όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε γαλαζοπράσινα νερά σε ένα φυσικό τοπίο μοναδικής ομορφιάς με φυσικές πέτρινες αψίδες και ασβεστολιθικά βράχια.

Όλες βέβαια οι ανωτέρω παραλίες είναι εκπληκτικές όλες τις εποχές του έτους, πλην τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα των ταξιδιωτών του Tripadvisor, τέσσερις παραλίες από την Ελλάδα βρίσκονται μέσα στις 100 καλύτερες του κόσμου. Η μία από αυτές που βρίσκεται στην Λακωνία, η παραλία Σίμος της Ελαφονήσου, συγκαταλέγεται στις 20 καλύτερες του κόσμου. Οι υπόλοιπες τρεις που κέρδισαν μία θέση στις 100 καλύτερες είναι όλες στα Επτάνησα και πρόκειται για τις παραλίες, «Εγκρεμνοί» στην Λευκάδα, «Μύρτος» στην Κεφαλονιά και «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο.

11 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης για το 2017

Εξάλλου, 11 ελληνικές παραλίες φιγουράρουν στη λίστα των 50 καλύτερων παραλίων της Ευρώπης για το 2017, που δημοσιεύουν οι Sunday Times. Για μια ακόμη φορά τα ελληνικά τοπία σαγηνεύουν για μια ακόμη φορά τους ευρωπαίους και όχι μόνο. Το εν λόγω δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια άλλων που έχουν δημοσιοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα και έρχεται να προστεθεί στις θετικά μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς αγορές, αναφορικά με τις προκρατήσεις για τη νέα χρονιά.

Η παραλία Σεϋχέλες στην Ικαρία

Η λίστα με τις 11 ελληνικές παραλίες:

1) Η παραλία Αγνή, στη βόρεια Κέρκυρα, που με τα διάφανα νερά της και τα μεγάλα λευκά βότσαλα, έχει πολλούς φανατικούς επισκέπτες

2) Η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους που τα λουλακί νερά που θα ζήλευε και η Χαβάη.

3) Η παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα ξεχωρίζει για το μοναδικό φυσικό ανάγλυφο και τα υπέροχα χρώματα.

4) Η παραλία Γιδάκι στην Ιθάκη  είναι μια εξωτική παραλία και μια από τις πιο όμορφες φυσικές παραλίες στο Ιόνιο πέλαγος

5) Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο είναι ένα από τα ποιο γνωστά και όμορφα μέρη όχι μόνο της Ζακύνθου αλλά και του κόσμου

6) Η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται δυτικά της Μεσσηνίας και είναι μια μυθική αμμουδιά που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου.

7) Η παραλία Μάραθα στη Σκιάθο βρίσκεται 12 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη

8) Η παραλία παλιόρεμα βρίσκεται στη Μήλο, ένας όρμος με πεντακάθαρα νερά και κιτρινωπά βότσαλα, χρωματισμένα από το θείο.

9) Η Παραλία Αμπέλι, η απομονωμένη παραλία που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Φολεγάνδρου

10)  Η παραλία Σεϋχέλες στην Ικαρία. Πρόκειται για μια “εξωτική” παραλία, όπως ορίζει και το όνομά της.

11) Η παραλία Σούγια νότια των Χανίων διακρίνεται για τα πολύ κρύα και καθαρά νερά της.