Οι Galeries Lafayette αγοράζουν το 51% της La Redoute

Η Galeries Lafayette ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει την εταιρία e-business προϊόντων μόδας και οικιακής χρήσης, La Redoute, καθώς η γαλλική αλυσίδα πολυκαταστημάτων επιδιώκει να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το μέγεθος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, η Galeries Lafayette θα κατέχει το 51% της La Redoute μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου Motier, με στόχο να φθάσει το 100% στο μέλλον.

Το πολυτελές γαλλικό πολυκατάστημα Galeries Lafayette θα εξαγοράσει τη La Redoute, έναντι ποσού που δεν έχει γίνει γνωστό, προκειμένου να επιταχύνει την ψηφιακή του μετατροπή, ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο εταιρίες.

Στο τέλος της αγοραπωλησίας, που αναμένεται “εντός των προσεχών μηνών” οι Γκαλερί Λαφαγιέτ, μέσω της holding εταιρίας τους Motier, θα κατέχουν το 51% της La Redoute “με στόχο να αποκτήσουν το 100%” μελλοντικά.

Η προσέγγιση αυτή θα επιτρέψει κυρίως στον όμιλο Galeries Lafayette να επιταχύνει την ψηφιακή του μετατροπή και στη La Redoute να εδραιώσει το μέλλον της και μια αειφόρα και επικερδή ανάπτυξη στηριζόμενη σε έναν οικογενειακό όμιλο”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η οικογενειακή εταιρία Galeries Lafayette, η οποία απασχολεί 14.000 άτομα στη Γαλλία, σημείωσε λιανικές πωλήσεις ύψους 3,8 δισ. ευρώ το 2016. Εν τω μεταξύ, η La Redoute κατέγραψε έσοδα ύψους 750 εκατ. ευρώ το ίδιο έτος. Οι πωλήσεις μέσω internet αντιπροσωπεύουν το 85% των πωλήσεων της La Redoute στη Γαλλία και το laredoute.fr ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερους από 9 εκατομμύρια. μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.