ολυμπιακός-αστέρας-τρίπολης-1-1-φιλικό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, δεξί μπακ ο Ομάρ, τα δύο στόπερ οι Βούκοβιτς και Σισέ, αριστερά ο Κούτρης, κέντρο με Ρομαό και Οφόε, δεκάρι ο Φορτούνης, “φτερά” με Πάρντο και Μάριν και φορ ο Εμενίκε. Οι 11 των Αρκάδων από την άλλη: Αθανασιάδης, Ίγκορ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουμαντέι, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς, Μαντίντα, Καλτσάς, Μάσα και Μανιάς.

Η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού άρχισε τον αγώνα με πολύ όρεξη και διάθεση και από τα πρώτα λεπτά. Με πλαγιοκοπήσεις και ωραίες κινήσεις Ομάρ και δύο σουτ του Πάρντο στο 1′ και στο 2ο λεπτό. Στα μετόπισθεν αρχικά ο Σισέ με τον Βούκοβιτς έδειχναν να είναι καλά. Το… χορευτικό του Μάριν και η πρώτη φάση με Εμενίκε. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Μάριν μπήκε από πλάγια και… χόρεψε όλη την άμυνα του Αστέρα, ξεσηκώνοντας την κερκίδα. Από την φάση αυτή η μπάλα πήγε στον Εμενίκε που έχασε την πρώτη του καλή φάση στον αγώνα.

Στο 29′ ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στην πλάτη της άμυνάς του, δείχνοντας πως κάποια παλιά τρωτά του σημεία υπάρχουν ακόμα. Ο Σισέ πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε στον Μανιά, ο Καπίνο δεν βγήκε όπως θα έπρεπε και ο φορ των Αρκάδων με κεφαλιά και υπερπροσπάθεια σκόραρε και ενώ χτύπησε κιόλας στην φάση αυτή. Το κακό για τον νεαρό Γάλλο είναι πως το διπλό λάθος που έκανε, έγινε στο ψηλό παιχνίδι, εκεί όπου διακρίνεται.

Από το 34′ και μετά ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι. Στο 35′ με πολύ καλή κίνηση Πάρντο και σουτ που αποκρούστηκε και στο 37′ με μπαλιά Φορτούνη και κεφαλιά Εμενίκε. Επίσης στο 41′ με σέντρα του Πάρντο και γυριστό σουτ του Νιγηριανού έξω. Το α’ μέρος έκλεισε με 7-1 τελικές και 62% κατοχή των Πειραιωτών αλλά δίχως να σκοράρουν.

Βλέποντας πως κυρίως το κέντρο της άμυνάς του είχε… θέμα ο Χάσι έβαλε τον Ρομαό μαζί με τον Νικολάου στα μετόπισθεν στο 2ο μέρος. Στο κέντρο πήγε ο Μάρτινς αντί του Ρομαό, στα άκρα ο Καρσελά αντί του Πάρντο και ο Ανσαριφάρντ στην θέση του Εμενίκε στην επίθεση. Ο Αστέρας άλλαξε σχεδόν όλος από την άλλη.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός σαφώς και βελτίωσε την εικόνα του και ενώ ο Καρσελά έβαλε το πρώτο του γκολ στο 56′ έπειτα από μπαλιά Κούτρη πάνω στον Φορτούνη και κόψιμο Πασαλίδη που πήγε πάνω του. Ο Βελγομαροκινός με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-1. Παράλληλα ο Χάσι έβαλε και εξάρι τον Οφόε και κοντά στον Μάρτινς για να… δέσει πιο καλά τον άξονά του. Ο Κοσοβάρος έβαλε και τον Σεμπά αντί του Μάριν αλλά και τον Φιγκέϊρας στην θέση του Ομάρ που είχε πρόβλημα και κρίθηκε σκόπιμο να μην συνεχίσει. Στο 77′ πέρασε και τον Σιώπη στον αγώνα αντί του Οφόε.

Από το σημερινό φιλικό του Ολυμπιακού οι για τα καλά κερδισμένοι ήταν οι ακραίοι Ομάρ, Κούτρης και Πάρντο και φυσικά και ο σκόρερ Καρσελά αλλά και ο Ρομαό (σ.σ. θετικός και στον άξονα και ως στόπερ) αλλά και ο Οφόε που προσπάθησε αισθητά. Το πιο σοβαρό μείον για τον Ολυμπιακό ήταν η άμυνα σε ένα διάστημα του α’ μέρους με τους Σισέ και Βούκοβιτς να δείχνουν πως έχουν τα προβλήματά τους.

Προφανώς και ένα τέτοιο φιλικό είναι περισσότερο για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο Χάσι και να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για την 11άδα και όχι για το σκορ.