Προβλήματα για 4η μέρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Και σήμερα, για τέταρτη συνεχή μέρα, παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία», εξαιτίας των καιρικών συνθηκών (ομίχλης) που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή η ορατότητα δεν ξεπερνά τα 2 χλμ, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, πραγματοποιήθηκαν αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, ωστόσο αρκετές παρουσιάζουν καθυστερήσεις και είναι στη διακριτική ευχέρεια του πιλότου και της αεροπορικής εταιρείας να αποφασίσουν την προσγείωση ή απογείωση από τον αερολιμένα της πόλης. Μία πρωινή πτήση της Ryanair από τη Ρώμη για τη Θεσσαλονίκη, παρέκλινε και μετά από απόφαση του κυβερνήτη, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Αντίθετα, οι περισσότερες αναχωρήσεις πτήσεων από το «Μακεδονία» πραγματοποιήθηκαν κανονικά από το πρωί.

Όπως ανέφεραν οι μετεωρολόγοι, η ορατότητα νωρίς το πρωί ήταν στα 8 χλμ και περιορίστηκε σταδιακά μετά τις 07:30. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ο συνδυασμός υγρασίας και βροχής αλλά και η απουσία ανέμων δεν ευννοούν τον περιορισμό του φαινομένου.

Οι επιβάτες καλούνται να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας skg-airport.gr για τις διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων ή να απευθύνονται για ενημέρωση στις αεροπορικές εταιρείες.