Ομαλά η επιστροφή των εκδρομέων – Χαλάζι στο ανατολικό Ζαγόρι

Έντονη χαλαζόπτωση πλήττει από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (17/4/2017) το ανατολικό Ζαγόρι και τα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από τη νύχτα της Κυριακής της Ανάστασης προς Δευτέρα, και από το πρωί το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο.

Σε πολλά χωριά του ανατολικού Ζαγορίου, το Πέραμα και την Ελεούσα, το χαλάζι «το έστρωσε» ενώ σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Οι θερμοκρασίες για την εποχή είναι ιδιαίτερα χαμηλές ενώ από την Τροχαία Ιωαννίνων συνιστάται στους οδηγούς και τους εκδρομείς που επέλεξαν για τις μέρες του Πάσχα την Ήπειρο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιστροφή τους.

Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα ξεκίνησε με την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου να είναι αυξημένη το απόγευμα, χωρίς, όμως, να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με όσα τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ομαλά εξελίσσεται από νωρίς το μεσημέρι η επιστροφή των Θεσσαλονικέων οι οποίοι είχαν φύγει εκτός της πόλης, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα είναι υποτονική, ενώ στον αντίποδα, αυξημένη καταγράφεται από την Κατερίνη.